Zlatiborska heljdopita

Zlatiborska heljdopita image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 500   g heljdine kore
    • 300   g sitan sir
    • 2   supene kašike kajmak
    •   so
    • 2   dl jogurt
    • 4   kom. jaja
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    U jednu činiju stavite kajmak, sitan sir, prašak za pecivo i so, pa sve dobro pomešajte. Nakon toga dodajte jogurt i jaja i promešajte sve još jednom.

    Na uljem podmazanu tepsiju ređajte po dve kore. Svaku koru premažite smesom koju ste napravili i nastavite tako sve dok ne potrošite sve sastojke.

    Na kraju sve prekrijte poslednjom korom, sipajte ulje preko i zatvorite svim delovima kora koje su ostale sa strane tepsije. Pecite 30 min na 220 stepeni i uživajte u njenom ukusu!

    Prijatno!