Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Zlatiborska heljdopita

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Heljdine kore Heljdine kore500 g g
Sitan sir Sitan sir300 g g
Kajmak Kajmak2 supene kašike supena kašika
So So
Jogurt Jogurt2 dl dl
Jaja Jaja4 kom. kom.
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Zlatiborska heljdopita

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(0)

Proces pripreme

Priprema:

U jednu činiju stavite kajmak, sitan sir, prašak za pecivo i so, pa sve dobro pomešajte. Nakon toga dodajte jogurt i jaja i promešajte sve još jednom.

Na uljem podmazanu tepsiju ređajte po dve kore. Svaku koru premažite smesom koju ste napravili i nastavite tako sve dok ne potrošite sve sastojke.

Na kraju sve prekrijte poslednjom korom, sipajte ulje preko i zatvorite svim delovima kora koje su ostale sa strane tepsije. Pecite 30 min na 220 stepeni i uživajte u njenom ukusu!

Prijatno!