Zalogajčići od badema i kajsija

Zalogajčići od badema i kajsija
Težina pripremeLako
Kuvanje50 min

Priprema

    Priprema:

    Kajsije oprati, prepoloviti i izvaditi košticu. Badem sitno samleti i pomešati sa brašnom i praškom za pecivo.

    Slatku pavlaku polučvrsto umutiti sa šećerom i soli. Jaja dodati jedno po jedno, uz stalno mućenje. Mešavinu brašna i badema pomešati, da se dobije glatko testo. Testo sipati u dubok pleh obložen papirom za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti polutke kajsija.

    Kolač peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200 °C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kolač ohladiti, a zatim ga iseći na komade. Kvark pomešati sa voćnim namazom, pre serviranja sipati po jednu kašiku na svaki komad kolača.

    Savet: Van sezone kajsija možete da upotrebite i 600 g oceđenih kajsija iz konzerve.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal370
Ugljeni hidrati (g)38
Proteini (g)10
Masti (g)19