Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Zalogajčići od badema i kajsija

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Pšenično brašno Pšenično brašno300 g g
Slatka pavlaka Slatka pavlaka400 g g
So So prstohvat prstohvat
Jaja Jaja4 kom. kom.
Šećer Šećer200 g g
Kajsija Kajsija15 kom. kom.
Džem od kajsija Džem od kajsija150 g g
Badem Badem150 g g
Prašak za pecivo Prašak za pecivo1 kesice kesica
Papir za pečenje Papir za pečenje
Kvark sir Kvark sir500 g g

Zalogajčići od badema i kajsija

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(9)

Proces pripreme

Priprema:

Kajsije oprati, prepoloviti i izvaditi košticu. Badem sitno samleti i pomešati sa brašnom i praškom za pecivo.

Slatku pavlaku polučvrsto umutiti sa šećerom i soli. Jaja dodati jedno po jedno, uz stalno mućenje. Mešavinu brašna i badema pomešati, da se dobije glatko testo. Testo sipati u dubok pleh obložen papirom za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti polutke kajsija.

Kolač peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200 °C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kolač ohladiti, a zatim ga iseći na komade. Kvark pomešati sa voćnim namazom, pre serviranja sipati po jednu kašiku na svaki komad kolača.

Savet: Van sezone kajsija možete da upotrebite i 600 g oceđenih kajsija iz konzerve.

Ishrana

Masti19 g Ugljeni hidrati38 g Proteini10 g kCal370 kJ1552

Tagovi

Dezert