Zalogajčići od badema i kajsija

Zalogajčići od badema i kajsija image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 50 min

Sastojci

15 porcije
    • 300   g pšenično brašno
    • 400   g slatka pavlaka
    •   prstohvat so
    • 4   kom. jaja
    • 200   g šećer
    • 15   kom. kajsija
    • 150   g džem od kajsija
    • 150   g badem
    • 1   kesica prašak za pecivo
    •   papir za pečenje
    • 500   g kvark sir

Priprema

    Priprema:

    Kajsije oprati, prepoloviti i izvaditi košticu. Badem sitno samleti i pomešati sa brašnom i praškom za pecivo.

    Slatku pavlaku polučvrsto umutiti sa šećerom i soli. Jaja dodati jedno po jedno, uz stalno mućenje. Mešavinu brašna i badema pomešati, da se dobije glatko testo. Testo sipati u dubok pleh obložen papirom za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti polutke kajsija.

    Kolač peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200 °C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kolač ohladiti, a zatim ga iseći na komade. Kvark pomešati sa voćnim namazom, pre serviranja sipati po jednu kašiku na svaki komad kolača.

    Savet: Van sezone kajsija možete da upotrebite i 600 g oceđenih kajsija iz konzerve.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 370
Masti (g) 19
Ugljeni hidrati (g) 38
Proteini (g) 10