
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Pšenično brašno Pšenično brašno | 300 g g | |
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 400 g g | |
So So | prstohvat prstohvat | |
Jaja Jaja | 4 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 200 g g | |
Kajsija Kajsija | 15 kom. kom. | |
Džem od kajsija Džem od kajsija | 150 g g | |
Badem Badem | 150 g g | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kesice kesica | |
Papir za pečenje Papir za pečenje | ||
Kvark sir Kvark sir | 500 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalogajčići od badema i kajsija
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Kajsije oprati, prepoloviti i izvaditi košticu. Badem sitno samleti i pomešati sa brašnom i praškom za pecivo.
Slatku pavlaku polučvrsto umutiti sa šećerom i soli. Jaja dodati jedno po jedno, uz stalno mućenje. Mešavinu brašna i badema pomešati, da se dobije glatko testo. Testo sipati u dubok pleh obložen papirom za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti polutke kajsija.
Kolač peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200 °C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kolač ohladiti, a zatim ga iseći na komade. Kvark pomešati sa voćnim namazom, pre serviranja sipati po jednu kašiku na svaki komad kolača.
Savet: Van sezone kajsija možete da upotrebite i 600 g oceđenih kajsija iz konzerve.