Priprema:
Zaboravljeno domaće jelo
Sastojci
2
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 2 glavice crni luk
- 2 čena beli luk
- 2 supene kašike svinjska mast
- 250 g svinjski vrat
- 75 g čvarci
- 75 g duvan čvarci
- 1 kafena kašičica ljuta papričica
- 1 kafena kašičica kisela pavlaka
- so
- tost hleb
Priprema
Stavite dve kašike masti na zagrejani tiganj. Kada se mast otopi, dodajte sitno seckani crni luk, posolite i uz povremeno mešanje sačekajte da se luk karamelizuje. Dodajte beli luk i dimljeni svinjski vrat sečen na kockice. Kada se ova smesa lepo uprži, dodajte domaće čvarke, kao i duvan čvarke. Po želji, krupnije čvarke isitnite. Pred sam kraj dodajte tucanu papriku. Servirajte sa kašikom pavlake i parčetom hleba.
Prijatno!