Zaboravljeno domaće jelo

Zaboravljeno domaće jelo image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 2   glavice crni luk
    • 2   čena beli luk
    • 2   supene kašike svinjska mast
    • 250   g svinjski vrat
    • 75   g čvarci
    • 75   g duvan čvarci
    • 1   kafena kašičica ljuta papričica
    • 1   kafena kašičica kisela pavlaka
    •   so
    •   tost hleb

Priprema

    Priprema:

    Stavite dve kašike masti na zagrejani tiganj. Kada se mast otopi, dodajte sitno seckani crni luk, posolite i uz povremeno mešanje sačekajte da se luk karamelizuje. Dodajte beli luk i dimljeni svinjski vrat sečen na kockice. Kada se ova smesa lepo uprži, dodajte domaće čvarke, kao i duvan čvarke. Po želji, krupnije čvarke isitnite. Pred sam kraj dodajte tucanu papriku. Servirajte sa kašikom pavlake i parčetom hleba.

    Prijatno!