
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Kora:
Jaja Jaja | 7 kom. kom. | ||
Šećer Šećer | 110 g g | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 3 supene kašike supena kašika |
Prvi krem:
Mleko Mleko | 150 ml ml | ||
Šećer Šećer | 100 g g | ||
Žumance Žumance | 10 kom. kom. | ||
Šećer Šećer | 200 g g | ||
Vanilin šećer Vanilin šećer | 1 kom. kom. | ||
Crna čokolada Crna čokolada | 240 g g | ||
Maslac Maslac | 220 g g | ||
Pomorandža Pomorandža | 2 kom. kom. | ||
Belance Belance | 5 kom. kom. | ||
Šećer Šećer | 350 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVasina torta
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Kora:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, mlevene orahe i brašno. Sve lepo izmešajte, razvucite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni 10 min na 180 °C.
Prvi krem:
Prokuvajte mleko i šećer pa dodajte mlevene orahe, zatim izmešajte i ostavite da se ohladi.
Drugi krem:
Kuvajte na pari žumanca, šećer, vanilin šećer i rendanu koru pomorandze i sok. Pred kraj kuvanja dodajte čokoladu za kuvanje i zatim kuvajte još par minuta. Maslac umutite mikserom pa postepeno dodajte ohlađeni krem, zatim umućenom kremu dodajte krem od oraha i sve lepo sjedinite.
Šam:
Pomešajte belanca i šećer i mešajte ih na pari da se šećer istopi, zatim mutite mikserom sve dok se ne dobije čvrst šam. Sjedinjene filove preliti preko kore. Kada se torta ohladi, ukrasiti šamom.