Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Vasina torta

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Kora:

Jaja Jaja7 kom. kom.
Šećer Šećer110 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno3 supene kašike supena kašika

Prvi krem:

Mleko Mleko150 ml ml
Šećer Šećer100 g g
Žumance Žumance10 kom. kom.
Šećer Šećer200 g g
Vanilin šećer Vanilin šećer1 kom. kom.
Crna čokolada Crna čokolada240 g g
Maslac Maslac220 g g
Pomorandža Pomorandža2 kom. kom.
Belance Belance5 kom. kom.
Šećer Šećer350 g g

Vasina torta

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:45 h
(28)

Proces pripreme

Priprema:

Kora:

Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, mlevene orahe i brašno. Sve lepo izmešajte, razvucite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni 10 min na 180 °C.

Prvi krem:

Prokuvajte mleko i šećer pa dodajte mlevene orahe, zatim izmešajte i ostavite da se ohladi.

Drugi krem:

Kuvajte na pari žumanca, šećer, vanilin šećer i rendanu koru pomorandze i sok. Pred kraj kuvanja dodajte čokoladu za kuvanje i zatim kuvajte još par minuta. Maslac umutite mikserom pa postepeno dodajte ohlađeni krem, zatim umućenom kremu dodajte krem od oraha i sve lepo sjedinite.

Šam:

Pomešajte belanca i šećer i mešajte ih na pari da se šećer istopi, zatim mutite mikserom sve dok se ne dobije čvrst šam. Sjedinjene filove preliti preko kore. Kada se torta ohladi, ukrasiti šamom.

Tagovi

Dezert