Priprema
Priprema:
Kora:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, mlevene orahe i brašno. Sve lepo izmešajte, razvucite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni 10 min na 180 °C.
Prvi krem:
Prokuvajte mleko i šećer pa dodajte mlevene orahe, zatim izmešajte i ostavite da se ohladi.
Drugi krem:
Kuvajte na pari žumanca, šećer, vanilin šećer i rendanu koru pomorandze i sok. Pred kraj kuvanja dodajte čokoladu za kuvanje i zatim kuvajte još par minuta. Maslac umutite mikserom pa postepeno dodajte ohlađeni krem, zatim umućenom kremu dodajte krem od oraha i sve lepo sjedinite.
Šam:
Pomešajte belanca i šećer i mešajte ih na pari da se šećer istopi, zatim mutite mikserom sve dok se ne dobije čvrst šam. Sjedinjene filove preliti preko kore. Kada se torta ohladi, ukrasiti šamom.