
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Kora:
Jaja Jaja | 7 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 110 g g | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 3 supene kašike supena kašika |
Prvi krem:
Mleko Mleko | 150 ml ml | |
Šećer Šećer | 100 g g | |
Žumance Žumance | 10 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 200 g g | |
Vanilin šećer Vanilin šećer | 1 kom. kom. | |
Crna čokolada Crna čokolada | 240 g g | |
Maslac Maslac | 220 g g | |
Pomorandža Pomorandža | 2 kom. kom. | |
Belance Belance | 5 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 350 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVasina torta
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Kora:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, mlevene orahe i brašno. Sve lepo izmešajte, razvucite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni 10 min na 180 °C.
Prvi krem:
Prokuvajte mleko i šećer pa dodajte mlevene orahe, zatim izmešajte i ostavite da se ohladi.
Drugi krem:
Kuvajte na pari žumanca, šećer, vanilin šećer i rendanu koru pomorandze i sok. Pred kraj kuvanja dodajte čokoladu za kuvanje i zatim kuvajte još par minuta. Maslac umutite mikserom pa postepeno dodajte ohlađeni krem, zatim umućenom kremu dodajte krem od oraha i sve lepo sjedinite.
Šam:
Pomešajte belanca i šećer i mešajte ih na pari da se šećer istopi, zatim mutite mikserom sve dok se ne dobije čvrst šam. Sjedinjene filove preliti preko kore. Kada se torta ohladi, ukrasiti šamom.