Testenina sa 4 vrste sira

Testenina sa 4 vrste sira image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za domaću pastu:

    • 300   g pšenično brašno
    • 3   kom. jaja
    • 1   supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   voda
  • Potrebni sastojci za sos:

    • 500   ml neutralna pavlaka
    • 50   g trapist sir
    • 50   g edamer sir
    • 50   g kamambera
    • 70   g grana padano sir
    •   so
    •   biber

Priprema

    Proces pripreme:

    Na radnu površinu stavite brašno na gomilu, potom udubite sredinu. U sredinu stavite jaja i maslinovo ulje. Laganim mešanjem dodajte brašno jajima. Od dobijenog testa formirajte oblike koje želite. Vodu stavite da proključa, pa u nju sipajte so i pastu. Promešajte i kuvajte 5 do 6 minuta.

    Pripremite sireve za sos, tako što ćete ih iseći na kockice. U tiganj sipajte 4 kutlače vode u kojoj se kuvala pasta, dodajte neutralnu pavlaku i sačekajte da proključa. Nakon ključanja dodajte sireve i začine. Pastu procedite i spojte sa pastom.

    Prijatno!