Proces pripreme:
Testenina sa 4 vrste sira
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci za domaću pastu:
- 300 g pšenično brašno
- 3 kom. jaja
- 1 supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje
- voda
-
Potrebni sastojci za sos:
- 500 ml neutralna pavlaka
- 50 g trapist sir
- 50 g edamer sir
- 50 g kamambera
- 70 g grana padano sir
- so
- biber
Priprema
Na radnu površinu stavite brašno na gomilu, potom udubite sredinu. U sredinu stavite jaja i maslinovo ulje. Laganim mešanjem dodajte brašno jajima. Od dobijenog testa formirajte oblike koje želite. Vodu stavite da proključa, pa u nju sipajte so i pastu. Promešajte i kuvajte 5 do 6 minuta.
Pripremite sireve za sos, tako što ćete ih iseći na kockice. U tiganj sipajte 4 kutlače vode u kojoj se kuvala pasta, dodajte neutralnu pavlaku i sačekajte da proključa. Nakon ključanja dodajte sireve i začine. Pastu procedite i spojte sa pastom.
Prijatno!