Tart od šargarepe

Tart od šargarepe image
Težina pripreme Srednje
Priprema 45 min
Kuvanje 35 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za koru:

    • 100   ml suncokretovo ulje
    • 200   g pšenično brašno
    • 100   ml pivo
  • Potrebni sastojci za fil:

    • 180   ml suncokretovo ulje
    • 180   g šećer
    • 180   g šargarepa
    • 210   g pšenično brašno
    • 150   ml voda
    • 0,5   kesice prašak za pecivo
    • 3   kesice vanilin šećer
  • Potrebni sastojci za dekoraciju:

    • 200   g kompot od breskve
    • 1   kom. nar
    • 100   g malina
    • 1   kom. pomorandža
    • 100   g badem
  • Potrebni sastojci za lajter:

    • 250   g šećer
    • 300   ml voda
    • 1   kom. limun

Priprema

    Priprema:

    Pomešajte ulje i pivo, dodajte brašno i zamesite koru. Razvucite testo i oblikujte ga u kalupu za tart.

    Pomešajte ulje, vodu i šećer, dodajte izrendanu šargarepu, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.

    Sve lepo sjedinite i sipajte u kalup preko kore.

    Pecite u rerni 30 min na 180°C.

    Zatim, pomešajte vodu i šećer pa staviti smesu da prokuva. Kada provri, dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte sve još 5 minuta. Ohladite lajter i prelijte ga preko toplog, pečenog tarta. Ukrasite tart voćem i pospite iseckanim bademima.

    Prijatno!