Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Tart od šargarepe

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za koru:

Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje100 ml ml
Pšenično brašno Pšenično brašno200 g g
Pivo Pivo100 ml ml

Potrebni sastojci za fil:

Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje180 ml ml
Šećer Šećer180 g g
Šargarepa Šargarepa180 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno210 g g
Voda Voda150 ml ml
Prašak za pecivo Prašak za pecivo0,5 kesice kesica
Vanilin šećer Vanilin šećer3 kesice kesica

Potrebni sastojci za dekoraciju:

Kompot od breskve Kompot od breskve200 g g
Nar Nar1 kom. kom.
Malina Malina100 g g
Pomorandža Pomorandža1 kom. kom.
Badem Badem100 g g

Potrebni sastojci za lajter:

Šećer Šećer250 g g
Voda Voda300 ml ml
Limun Limun1 kom. kom.

Tart od šargarepe

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:20 h
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Pomešajte ulje i pivo, dodajte brašno i zamesite koru. Razvucite testo i oblikujte ga u kalupu za tart.

Pomešajte ulje, vodu i šećer, dodajte izrendanu šargarepu, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.

Sve lepo sjedinite i sipajte u kalup preko kore.

Pecite u rerni 30 min na 180°C.

Zatim, pomešajte vodu i šećer pa staviti smesu da prokuva. Kada provri, dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte sve još 5 minuta. Ohladite lajter i prelijte ga preko toplog, pečenog tarta. Ukrasite tart voćem i pospite iseckanim bademima.

Prijatno!