Priprema:
Tart od šargarepe
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci za koru:
- 100 ml suncokretovo ulje
- 200 g pšenično brašno
- 100 ml pivo
-
Potrebni sastojci za fil:
- 180 ml suncokretovo ulje
- 180 g šećer
- 180 g šargarepa
- 210 g pšenično brašno
- 150 ml voda
- 0,5 kesice prašak za pecivo
- 3 kesice vanilin šećer
-
Potrebni sastojci za dekoraciju:
- 200 g kompot od breskve
- 1 kom. nar
- 100 g malina
- 1 kom. pomorandža
- 100 g badem
-
Potrebni sastojci za lajter:
- 250 g šećer
- 300 ml voda
- 1 kom. limun
Priprema
Pomešajte ulje i pivo, dodajte brašno i zamesite koru. Razvucite testo i oblikujte ga u kalupu za tart.
Pomešajte ulje, vodu i šećer, dodajte izrendanu šargarepu, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Sve lepo sjedinite i sipajte u kalup preko kore.
Pecite u rerni 30 min na 180°C.
Zatim, pomešajte vodu i šećer pa staviti smesu da prokuva. Kada provri, dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte sve još 5 minuta. Ohladite lajter i prelijte ga preko toplog, pečenog tarta. Ukrasite tart voćem i pospite iseckanim bademima.
Prijatno!