
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za koru:
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 100 ml ml | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 200 g g | ||
Pivo Pivo | 100 ml ml |
Potrebni sastojci za fil:
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 180 ml ml | ||
Šećer Šećer | 180 g g | ||
Šargarepa Šargarepa | 180 g g | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 210 g g | ||
Voda Voda | 150 ml ml | ||
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 0,5 kesice kesica | ||
Vanilin šećer Vanilin šećer | 3 kesice kesica |
Potrebni sastojci za dekoraciju:
Kompot od breskve Kompot od breskve | 200 g g | ||
Nar Nar | 1 kom. kom. | ||
Malina Malina | 100 g g | ||
Pomorandža Pomorandža | 1 kom. kom. | ||
Badem Badem | 100 g g |
Potrebni sastojci za lajter:
Šećer Šećer | 250 g g | ||
Voda Voda | 300 ml ml | ||
Limun Limun | 1 kom. kom. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTart od šargarepe
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pomešajte ulje i pivo, dodajte brašno i zamesite koru. Razvucite testo i oblikujte ga u kalupu za tart.
Pomešajte ulje, vodu i šećer, dodajte izrendanu šargarepu, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Sve lepo sjedinite i sipajte u kalup preko kore.
Pecite u rerni 30 min na 180°C.
Zatim, pomešajte vodu i šećer pa staviti smesu da prokuva. Kada provri, dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte sve još 5 minuta. Ohladite lajter i prelijte ga preko toplog, pečenog tarta. Ukrasite tart voćem i pospite iseckanim bademima.
Prijatno!