
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za koru:
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 100 ml ml | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 200 g g | |
Pivo Pivo | 100 ml ml |
Potrebni sastojci za fil:
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 180 ml ml | |
Šećer Šećer | 180 g g | |
Šargarepa Šargarepa | 180 g g | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 210 g g | |
Voda Voda | 150 ml ml | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 0,5 kesice kesica | |
Vanilin šećer Vanilin šećer | 3 kesice kesica |
Potrebni sastojci za dekoraciju:
Kompot od breskve Kompot od breskve | 200 g g | |
Nar Nar | 1 kom. kom. | |
Malina Malina | 100 g g | |
Pomorandža Pomorandža | 1 kom. kom. | |
Badem Badem | 100 g g |
Potrebni sastojci za lajter:
Šećer Šećer | 250 g g | |
Voda Voda | 300 ml ml | |
Limun Limun | 1 kom. kom. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTart od šargarepe
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pomešajte ulje i pivo, dodajte brašno i zamesite koru. Razvucite testo i oblikujte ga u kalupu za tart.
Pomešajte ulje, vodu i šećer, dodajte izrendanu šargarepu, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Sve lepo sjedinite i sipajte u kalup preko kore.
Pecite u rerni 30 min na 180°C.
Zatim, pomešajte vodu i šećer pa staviti smesu da prokuva. Kada provri, dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte sve još 5 minuta. Ohladite lajter i prelijte ga preko toplog, pečenog tarta. Ukrasite tart voćem i pospite iseckanim bademima.
Prijatno!