Svinjski vrat u ćušpajzu od šargarepe

Svinjski vrat u ćušpajzu od šargarepe
Težina pripremeSrednje
Priprema30 min
Kuvanje20 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Oljuštite i isecite šargarepu, potom je prebacite u šerpicu i nalijte vodu. Svinjski vrat posolite i jednu stranu svake šnicle premažite senfom. Stavite šnicle da se prže na ulju tako da strana premazana senfom bude okrenuta na dole. Dok se ta strana prži, premažite i drugu senfom. Kada okrenete šnicle, dodajte meda i pobiberite po ukusu. Potom dodajte maslac, pola glavice belog luka i jednu manju vezu majčine dušice. Smanjite na srednju jačinu, ostavite da se krčka i s vremena na vreme okretati šnicle.

    Ćušpajz od šargarepe: Oljuštite i isecite šargarepu, potom je prebacite u šerpicu i nalijte vodu za kuvanje. Kada se skuva, procedite vodu, dodajte maslac, šećer, so i sitno naseckani peršun. Promešajte i ostavite još malo na ringli.

    Prijatno!