Svinjski file u raguu od pečuraka

Svinjski file u raguu od pečuraka image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 50 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 800   g svinjski file
    • 3   supene kašike suncokretovo ulje
    • 200   g šampinjoni
    • 200   g šitake pečurke
    • 200   g pečurka bukovača
    • 2   glavice crni luk
    • 60   g maslac
    •   so
    •   biber
    •   voda
    •   listića timijan
    • 500   ml neutralna pavlaka

Priprema

    Proces pripreme:

    Sveži svinjski file očistite od opni i isecite na medaljone. Zatim operite i iseckajte na slajseve šampinjone, šitake i bukovaču. Ne zaboravite da odstranite petiljku od šitake pečuraka i bukovače. Crni luk isecite na rebarca. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i dok se ulje greje, posolite svinjski file, a zatim ga dodajte u šerpu i okrećite dok se opeca. Za to vreme isecite i beli luk. Kada meso bude gotovo, prebacite ga na tanjir, a u šerpicu dodajte maslac, a za tim i crni luk i prstohvat soli. Luk karamelizujte do željene boje (oko 15 min) i dodajte beli luk i s vremena na vreme, po potrebi, dolivajte po malo vode kako se luk ne bi zalepio za šerpu. Sledeći korak jeste da u šerpu dodate pečurke i da još malo posolite, dinstajući ih oko pola sata. Ubacite par listića timjana i dodajte neutralnu pavlaku. Dodajte još malo soli i ubacite meso da se krčka oko pet minuta.

    Prijatno!