
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Svinjski file Svinjski file | 800 g g | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 3 supene kašike supena kašika | |
Šampinjoni Šampinjoni | 200 g g | |
Šitake pečurke Šitake pečurke | 200 g g | |
Pečurka bukovača Pečurka bukovača | 200 g g | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Maslac Maslac | 60 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Voda Voda | ||
Timijan Timijan | listića listić | |
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka | 500 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSvinjski file u raguu od pečuraka
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Sveži svinjski file očistite od opni i isecite na medaljone. Zatim operite i iseckajte na slajseve šampinjone, šitake i bukovaču. Ne zaboravite da odstranite petiljku od šitake pečuraka i bukovače. Crni luk isecite na rebarca. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i dok se ulje greje, posolite svinjski file, a zatim ga dodajte u šerpu i okrećite dok se opeca. Za to vreme isecite i beli luk. Kada meso bude gotovo, prebacite ga na tanjir, a u šerpicu dodajte maslac, a za tim i crni luk i prstohvat soli. Luk karamelizujte do željene boje (oko 15 min) i dodajte beli luk i s vremena na vreme, po potrebi, dolivajte po malo vode kako se luk ne bi zalepio za šerpu. Sledeći korak jeste da u šerpu dodate pečurke i da još malo posolite, dinstajući ih oko pola sata. Ubacite par listića timjana i dodajte neutralnu pavlaku. Dodajte još malo soli i ubacite meso da se krčka oko pet minuta.
Prijatno!