Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Svinjski file u raguu od pečuraka

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Svinjski file Svinjski file800 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje3 supene kašike supena kašika
Šampinjoni Šampinjoni200 g g
Šitake pečurke Šitake pečurke200 g g
Pečurka bukovača Pečurka bukovača200 g g
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Maslac Maslac60 g g
So So
Biber Biber
Voda Voda
Timijan Timijan listića listić
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka500 ml ml

Svinjski file u raguu od pečuraka

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(66)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Sveži svinjski file očistite od opni i isecite na medaljone. Zatim operite i iseckajte na slajseve šampinjone, šitake i bukovaču. Ne zaboravite da odstranite petiljku od šitake pečuraka i bukovače. Crni luk isecite na rebarca. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i dok se ulje greje, posolite svinjski file, a zatim ga dodajte u šerpu i okrećite dok se opeca. Za to vreme isecite i beli luk. Kada meso bude gotovo, prebacite ga na tanjir, a u šerpicu dodajte maslac, a za tim i crni luk i prstohvat soli. Luk karamelizujte do željene boje (oko 15 min) i dodajte beli luk i s vremena na vreme, po potrebi, dolivajte po malo vode kako se luk ne bi zalepio za šerpu. Sledeći korak jeste da u šerpu dodate pečurke i da još malo posolite, dinstajući ih oko pola sata. Ubacite par listića timjana i dodajte neutralnu pavlaku. Dodajte još malo soli i ubacite meso da se krčka oko pet minuta.

Prijatno!