Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Supa sa suvim šljivama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileća leđa Pileća leđa2 kom. kom.
Crni luk Crni luk1 kom. kom.
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Celer Celer100 g g
Paškanat Paškanat1 kom. kom.
Praziluk Praziluk1 kom. kom.
Pšenica belija Pšenica belija100 g g
Suve šljive Suve šljive150 g g
So So
Biber Biber

Supa sa suvim šljivama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

35 min
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Potopite pšenicu beliju u vodu i ostavite je preko noći.

Sipajte vodu u šerpu, iseckajte šargarepu, paškanat i celer i dodajte ih u tu istu šerpu. Crni luk isecite na pola i svaku polovinu kratko pecite na tiganju, zatim dodajte i njega u šerpu, a za njim i pileće meso. Začinite i ostavite sve da polako proključa. Kada meso bude bilo skuvano, izvadite ga iz vode, odvojite od kosti, iseckajte i sklonite sa strane. Dobijenu supu procedite i vratite u opranu šerpu. Praziluk isecite na kolutove i dodajte u supu, zajedno sa mesom.

U odvojenoj šerpi skuvajte pšenicu beliju i stavite je u činiju za serviranje. Pred kraj kuvanja supe, dodajte suve šljive i kuvajte još 3 minuta. Sipajte sve u duboke činije i servirajte.

Prijatno!