
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileća leđa Pileća leđa | 2 kom. kom. | ||
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | ||
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | ||
Celer Celer | 100 g g | ||
Paškanat Paškanat | 1 kom. kom. | ||
Praziluk Praziluk | 1 kom. kom. | ||
Pšenica belija Pšenica belija | 100 g g | ||
Suve šljive Suve šljive | 150 g g | ||
So So | |||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa sa suvim šljivama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Potopite pšenicu beliju u vodu i ostavite je preko noći.
Sipajte vodu u šerpu, iseckajte šargarepu, paškanat i celer i dodajte ih u tu istu šerpu. Crni luk isecite na pola i svaku polovinu kratko pecite na tiganju, zatim dodajte i njega u šerpu, a za njim i pileće meso. Začinite i ostavite sve da polako proključa. Kada meso bude bilo skuvano, izvadite ga iz vode, odvojite od kosti, iseckajte i sklonite sa strane. Dobijenu supu procedite i vratite u opranu šerpu. Praziluk isecite na kolutove i dodajte u supu, zajedno sa mesom.
U odvojenoj šerpi skuvajte pšenicu beliju i stavite je u činiju za serviranje. Pred kraj kuvanja supe, dodajte suve šljive i kuvajte još 3 minuta. Sipajte sve u duboke činije i servirajte.
Prijatno!