
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileća leđa Pileća leđa | 2 kom. kom. | |
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | |
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | |
Celer Celer | 100 g g | |
Paškanat Paškanat | 1 kom. kom. | |
Praziluk Praziluk | 1 kom. kom. | |
Pšenica belija Pšenica belija | 100 g g | |
Suve šljive Suve šljive | 150 g g | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa sa suvim šljivama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Potopite pšenicu beliju u vodu i ostavite je preko noći.
Sipajte vodu u šerpu, iseckajte šargarepu, paškanat i celer i dodajte ih u tu istu šerpu. Crni luk isecite na pola i svaku polovinu kratko pecite na tiganju, zatim dodajte i njega u šerpu, a za njim i pileće meso. Začinite i ostavite sve da polako proključa. Kada meso bude bilo skuvano, izvadite ga iz vode, odvojite od kosti, iseckajte i sklonite sa strane. Dobijenu supu procedite i vratite u opranu šerpu. Praziluk isecite na kolutove i dodajte u supu, zajedno sa mesom.
U odvojenoj šerpi skuvajte pšenicu beliju i stavite je u činiju za serviranje. Pred kraj kuvanja supe, dodajte suve šljive i kuvajte još 3 minuta. Sipajte sve u duboke činije i servirajte.
Prijatno!