Srpski čorbasti pasulj

Srpski čorbasti pasulj image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

6 porcije
    • 200   g crvena paprika
    • 200   g zelena paprika
    • 200   g žuta paprika
    • 2   čena beli luk
    • 2   glavice crni luk
    •   so
    • 250   g peršun
    • 300   g salamurena slanina
    • 3   konzerve beli pasulj
    •   biber
    • 2   kafene kašičice majoran
    • 1   supena kašika ljuta začinska paprika
    • 2   supene kašike paradajz pire
    • 1   l supa od mesa
    • 425   ml paradajz pelat
    • 200   g salama sa paprikom

Priprema

    Priprema:

    Zelen za supu očistiti, odnosno oljuštiti i sitno iseckati. Papriku očistiti, izvaditi semenke i seći na kocke veličine oko 1 cm. Crni i beli luk očistiti i iseckati.

    Skinuti kožuricu sa slanine i iseći je na kockice. Propržiti je oko 4 minuta u loncu sa vrelim maslinovim uljem. Ubaciti zelen za supu, papriku, crni i beli luk, i pržiti 3-4 minuta. Dodati so, biber, mlevenu papriku i majoranom, zatim dodati pire od paradajza. Preliti supom od mesa, pustiti da provri i kuvati 10 minuta.

    Pasulj ocediti. Sipati ga sa paradajzom u supu, pritom paradajz malo usitniti. Kuvati još 15 minuta. Skinuti opnu sa salame sa paprikom, iseći je na kocke i dodati u čorbast pasulj da se zagreje. Listiće peršuna sitno iseckati. Čorbast pasulj začiniti i posuti peršunom.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 627
Proteini (g) 25
Ugljeni hidrati (g) 35
Masti (g) 39