Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Srpski čorbasti pasulj

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crvena paprika Crvena paprika200 g g
Zelena paprika Zelena paprika200 g g
Žuta paprika Žuta paprika200 g g
Beli luk Beli luk2 čena čen
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
So So
Peršun Peršun250 g g
Salamurena slanina Salamurena slanina300 g g
Beli pasulj Beli pasulj3 konzerve konzerva
Biber Biber
Majoran Majoran2 kafene kašičice kafena kašičica
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika1 supene kašike supena kašika
Paradajz pire Paradajz pire2 supene kašike supena kašika
Supa od mesa Supa od mesa1 l l
Paradajz pelat Paradajz pelat425 ml ml
Salama sa paprikom Salama sa paprikom200 g g

Srpski čorbasti pasulj

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(12)

Proces pripreme

Priprema:

Zelen za supu očistiti, odnosno oljuštiti i sitno iseckati. Papriku očistiti, izvaditi semenke i seći na kocke veličine oko 1 cm. Crni i beli luk očistiti i iseckati.

Skinuti kožuricu sa slanine i iseći je na kockice. Propržiti je oko 4 minuta u loncu sa vrelim maslinovim uljem. Ubaciti zelen za supu, papriku, crni i beli luk, i pržiti 3-4 minuta. Dodati so, biber, mlevenu papriku i majoranom, zatim dodati pire od paradajza. Preliti supom od mesa, pustiti da provri i kuvati 10 minuta.

Pasulj ocediti. Sipati ga sa paradajzom u supu, pritom paradajz malo usitniti. Kuvati još 15 minuta. Skinuti opnu sa salame sa paprikom, iseći je na kocke i dodati u čorbast pasulj da se zagreje. Listiće peršuna sitno iseckati. Čorbast pasulj začiniti i posuti peršunom.

Ishrana

Masti39 g Ugljeni hidrati35 g Proteini25 g kCal627 kJ2626