Srpski čorbasti pasulj

Srpski čorbasti pasulj

Težina pripremeLako
Kuvanje60 min

Priprema

    Priprema:

    Zelen za supu očistiti, odnosno oljuštiti i sitno iseckati. Papriku očistiti, izvaditi semenke i seći na kocke veličine oko 1 cm. Crni i beli luk očistiti i iseckati.

    Skinuti kožuricu sa slanine i iseći je na kockice. Propržiti je oko 4 minuta u loncu sa vrelim maslinovim uljem. Ubaciti zelen za supu, papriku, crni i beli luk, i pržiti 3-4 minuta. Dodati so, biber, mlevenu papriku i majoranom, zatim dodati pire od paradajza. Preliti supom od mesa, pustiti da provri i kuvati 10 minuta.

    Pasulj ocediti. Sipati ga sa paradajzom u supu, pritom paradajz malo usitniti. Kuvati još 15 minuta. Skinuti opnu sa salame sa paprikom, iseći je na kocke i dodati u čorbast pasulj da se zagreje. Listiće peršuna sitno iseckati. Čorbast pasulj začiniti i posuti peršunom.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal627 kCal
Ugljeni hidrati (g)35 g
Proteini (g)25 g
Masti (g)39 g