Šnenokle

Šnenokle
Težina pripremeSrednje
Priprema10 min
Kuvanje15 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Za početak, odvojite žumanca od belanaca i pripremite šest kašika šećera i dve kašike brašna. Litar mleka zagrejte u šerpici. Dok se mleko greje, umutite belanca sa četiri kašike šećera, tako što ćete postepeno dodavati šećer. Kada mleko proključa, smanjite vatru na minimum i polako dodajte penu od belanaca, kašiku po kašiku, nežno ,,kupajući'' šne u mleku i kuvajući ih oko minut sa po obe strane. Kada budu gotove, ocedite sa njih višak mleka i prebacite ih na tanjir. Proces ponavljajte dok ne potrošite celu penu.

    Sos ćete kreirati tako što ćete u žumanca dodati preostali šećer, dve kesice vanilin šećera i brašno, a zatim ćete masu lepo sjediniti, uz dodavanje malo toplog mleka i neprekidno mešanje.

    Masu sa žumancima dodajte u šerpicu sa preostalim mlekom, mešajući neprestano i čekajući da mleko provri. Servirajte šnenokle prelivajući sos preko šne, uz dodatak cimeta po želji.

    Prijatno!