Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Slavska pogača

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pšenično brašno Pšenično brašno1 kg kg
So So1 kafene kašičice kafena kašičica
Šećer Šećer1 kafene kašičice kafena kašičica
Kvasac Kvasac20 g g
Voda Voda500 ml ml
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje120 ml ml

Slavska pogača

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:15 h
(4)

Proces pripreme

Priprema:

U činiju za mešanje stavite brašno i kašičicu soli. Lagano sjedinite sastojke. U manjoj šerpici zagrejte vodu da tek toliko da bude mlaka, dodajte kašičicu šećera i pola kvasca. Potom dodajte i suncokretovo ulje. Mešajte dok se kvasac ne rastopi. Spojite brašno i vodu, zamesite testo i ostavite ga da odmori. Testo potom prebacite na radnu površinu i podelite na tri dela, od svakog dela praveći jufkice. Ostavite jufkice u činiji da odmore još pola sata. Prvu jufkicu razvucite kako biste pokrili dno posude.

Drugu jufkicu razvucite i podelite na tri dela, potom svaki deo posebno razvucite. Razvučeni deo podelite na tri dela, urolajte, pa napravite pletenicu. Ponovite postupak da biste napravili 3 kike. Ostaviti ih da odstoje, prekrijte ih krpom. Kada su odstojale, postavite ih po obodu pleha. Pokrijte krpom i ostavite da još malo odmore. Treću jufkicu podelite na tri dela, jedan stavite centralno, a sa ostatkom napravite još ukrasa za vašu pogaču. Pogaču stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, nekih 45 minuta dok ne dobijete željenu bolju.

Prijatno!

Tagovi

Hleb