
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pšenično brašno Pšenično brašno | 1 kg kg | ||
So So | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Šećer Šećer | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Kvasac Kvasac | 20 g g | ||
Voda Voda | 500 ml ml | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 120 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSlavska pogača
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
U činiju za mešanje stavite brašno i kašičicu soli. Lagano sjedinite sastojke. U manjoj šerpici zagrejte vodu da tek toliko da bude mlaka, dodajte kašičicu šećera i pola kvasca. Potom dodajte i suncokretovo ulje. Mešajte dok se kvasac ne rastopi. Spojite brašno i vodu, zamesite testo i ostavite ga da odmori. Testo potom prebacite na radnu površinu i podelite na tri dela, od svakog dela praveći jufkice. Ostavite jufkice u činiji da odmore još pola sata. Prvu jufkicu razvucite kako biste pokrili dno posude.
Drugu jufkicu razvucite i podelite na tri dela, potom svaki deo posebno razvucite. Razvučeni deo podelite na tri dela, urolajte, pa napravite pletenicu. Ponovite postupak da biste napravili 3 kike. Ostaviti ih da odstoje, prekrijte ih krpom. Kada su odstojale, postavite ih po obodu pleha. Pokrijte krpom i ostavite da još malo odmore. Treću jufkicu podelite na tri dela, jedan stavite centralno, a sa ostatkom napravite još ukrasa za vašu pogaču. Pogaču stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, nekih 45 minuta dok ne dobijete željenu bolju.
Prijatno!