Slatki kupus sa mesom

Slatki kupus sa mesom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 1 h
Kuvanje 2 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za kiseli kupus:

    • 6   glavice kiseli kupus
    • 600   g so
    •   voda
  • Potrebni sastojci za slatki kupus sa mesom:

    • 2   glavice kupus
    • 500   g juneći vrat
    • 20   ml suncokretovo ulje
    • 3   kom. šargarepa
    • 1   glavica crni luk
    • 3   - 4   kom. paradajz
    • 2   - 3   kom. lovorov list
    • 500   ml paradajz pire
    • 1   l voda
    •   biber
    • 3   supene kašike miks povrća

Priprema

    Proces kiseljenja: Sklonite koren kupusa i u rupu koja je ostala od korena ubacite so do vrha. Stavite vodu da proključa i dodajte 100 g soli. Kada voda proključa, ostavite je da se ohladi, potom prelijte preko kupusa, poklopite i ostavite otprilike 2 nedelje sa strane, najbolje na terasi.

    Proces pripreme: Na zagrejanom ulju propržite juneći vrat. Iseckajte luk i šargarepu. Luk dodajte mesu i dinstajte oko 5 minuta, potom dodajte šargarepu. Paradajz iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Dodajte i nekoliko zrna bibera i par listića lovorovog lista. Kupus izrendajte i dodajte u šerpu. Nakon kratkog dinstanja nalijte paradajz pire i vodu. Začinite dodatkom za jela sa povrćem. Promešajte i ostavite da se kuva 2 - 3 sata na srednjoj temperaturi.

    Prijatno!