Priprema
Proces kiseljenja: Sklonite koren kupusa i u rupu koja je ostala od korena ubacite so do vrha. Stavite vodu da proključa i dodajte 100 g soli. Kada voda proključa, ostavite je da se ohladi, potom prelijte preko kupusa, poklopite i ostavite otprilike 2 nedelje sa strane, najbolje na terasi.
Proces pripreme: Na zagrejanom ulju propržite juneći vrat. Iseckajte luk i šargarepu. Luk dodajte mesu i dinstajte oko 5 minuta, potom dodajte šargarepu. Paradajz iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Dodajte i nekoliko zrna bibera i par listića lovorovog lista. Kupus izrendajte i dodajte u šerpu. Nakon kratkog dinstanja nalijte paradajz pire i vodu. Začinite dodatkom za jela sa povrćem. Promešajte i ostavite da se kuva 2 - 3 sata na srednjoj temperaturi.
Prijatno!