Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Slana torta

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Crvena paprika Crvena paprika500 g g
Jaja Jaja2 kom. kom.
Prezle Prezle200 g g
Belo brašno Belo brašno70 g g
Edamer sir Edamer sir60 g g
Kisela pavlaka Kisela pavlaka6 supene kašike supena kašika
Majonez Majonez4 supene kašike supena kašika
Šunka Šunka150 g g
Badem Badem50 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Slana torta

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju.

Ocedite pečene paprike od viška vode i podelite ih na manje komadiće. Pripremite umućena jaja, brašno i prezle za pohovanje. Paprike prvo uvaljajte u brašno, potom u jaja, zatim u prezle. Ispanirane paprike stavite na zagrejano ulje i pecite ih do željene boje.

U pleh, kao prvi sloj, poređajte pohovane paprike, preko toga stavite pavlaku, šunku, potom premažite majonezom. U sledećem redu ponovite redosled paprike i pavlake, potom stavite malo rendanog edamera, a nakon toga stavite majonez. Ponavljajte ovaj redosled dok ne potrošite sve sastojke. Tortu završavate premazivanjem majoneza i posipanjem badema odozgo.

Prijatno!