Seosko meso

Seosko meso image
Težina pripreme Srednje
Priprema 1 h
Kuvanje 40 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci za meso:

    • 350   g svinjski vrat
    • 350   g slanina
    • 250   g šampinjoni
    • 2   glavice crni luk
    • 3   čena beli luk
    • 1   veza ruzmarin
    • 2   supene kašike pšenično brašno
    • 3   dl mleko
    • 20   g maslac
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za krompir:

    • 500   g crveni krompir
    • 200   g slanina
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Otopite puter u tiganju. Isecite pečurke na četvrtine, crni luk sitno a beli luk na listiće pa sve zajedno stavite u tiganj. Po potrebi, tokom dinstanja, dodajte malo suncokretovog ulja. U činiji spremite svinjski vrat i svežu svinjsku slaninu koju ste isekli na krupne kocke. Dodajte so, biber i ne previše sitno isečen svež ruzmarin. Zatim dodajte i brašno u meso i dobro promešajte. Meso ubacite u tiganj sa povrćem. Kada je meso porumenelo, dodajte mleko i ostavite dok ne proključa.

    Krompir dobro operite četkicom i isecite ga sa sve ljuskom na krupnije kocke. Krompiru dodajte i mesnatu slaninu sečenu na krupnije kockice. Posolite, pobiberite i prelijte sa vrlo malo ulja. Ovako pripremljen kropir prebacite u jednu glinenu posudu, a u drugu glinenu posudu uspite meso iz tiganja. Stavite sve u rernu 40tak minuta na 200C.

    Prijatno!