
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za meso:
Svinjski vrat Svinjski vrat | 350 g g | ||
Slanina Slanina | 350 g g | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 250 g g | ||
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | ||
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | ||
Ruzmarin Ruzmarin | 1 veze veza | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | ||
Mleko Mleko | 3 dl dl | ||
Maslac Maslac | 20 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Potrebni sastojci za krompir:
Crveni krompir Crveni krompir | 500 g g | ||
Slanina Slanina | 200 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSeosko meso
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Otopite puter u tiganju. Isecite pečurke na četvrtine, crni luk sitno a beli luk na listiće pa sve zajedno stavite u tiganj. Po potrebi, tokom dinstanja, dodajte malo suncokretovog ulja. U činiji spremite svinjski vrat i svežu svinjsku slaninu koju ste isekli na krupne kocke. Dodajte so, biber i ne previše sitno isečen svež ruzmarin. Zatim dodajte i brašno u meso i dobro promešajte. Meso ubacite u tiganj sa povrćem. Kada je meso porumenelo, dodajte mleko i ostavite dok ne proključa.
Krompir dobro operite četkicom i isecite ga sa sve ljuskom na krupnije kocke. Krompiru dodajte i mesnatu slaninu sečenu na krupnije kockice. Posolite, pobiberite i prelijte sa vrlo malo ulja. Ovako pripremljen kropir prebacite u jednu glinenu posudu, a u drugu glinenu posudu uspite meso iz tiganja. Stavite sve u rernu 40tak minuta na 200C.
Prijatno!