
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za meso:
Svinjski vrat Svinjski vrat | 350 g g | |
Slanina Slanina | 350 g g | |
Šampinjoni Šampinjoni | 250 g g | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | |
Ruzmarin Ruzmarin | 1 veze veza | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Mleko Mleko | 3 dl dl | |
Maslac Maslac | 20 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Potrebni sastojci za krompir:
Crveni krompir Crveni krompir | 500 g g | |
Slanina Slanina | 200 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSeosko meso
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Otopite puter u tiganju. Isecite pečurke na četvrtine, crni luk sitno a beli luk na listiće pa sve zajedno stavite u tiganj. Po potrebi, tokom dinstanja, dodajte malo suncokretovog ulja. U činiji spremite svinjski vrat i svežu svinjsku slaninu koju ste isekli na krupne kocke. Dodajte so, biber i ne previše sitno isečen svež ruzmarin. Zatim dodajte i brašno u meso i dobro promešajte. Meso ubacite u tiganj sa povrćem. Kada je meso porumenelo, dodajte mleko i ostavite dok ne proključa.
Krompir dobro operite četkicom i isecite ga sa sve ljuskom na krupnije kocke. Krompiru dodajte i mesnatu slaninu sečenu na krupnije kockice. Posolite, pobiberite i prelijte sa vrlo malo ulja. Ovako pripremljen kropir prebacite u jednu glinenu posudu, a u drugu glinenu posudu uspite meso iz tiganja. Stavite sve u rernu 40tak minuta na 200C.
Prijatno!