Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Seosko meso

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za meso:

Svinjski vrat Svinjski vrat350 g g
Slanina Slanina350 g g
Šampinjoni Šampinjoni250 g g
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Beli luk Beli luk3 čena čen
Ruzmarin Ruzmarin1 veze veza
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko3 dl dl
Maslac Maslac20 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Potrebni sastojci za krompir:

Crveni krompir Crveni krompir500 g g
Slanina Slanina200 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Seosko meso

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:40 h
(58)

Proces pripreme

Priprema:

Otopite puter u tiganju. Isecite pečurke na četvrtine, crni luk sitno a beli luk na listiće pa sve zajedno stavite u tiganj. Po potrebi, tokom dinstanja, dodajte malo suncokretovog ulja. U činiji spremite svinjski vrat i svežu svinjsku slaninu koju ste isekli na krupne kocke. Dodajte so, biber i ne previše sitno isečen svež ruzmarin. Zatim dodajte i brašno u meso i dobro promešajte. Meso ubacite u tiganj sa povrćem. Kada je meso porumenelo, dodajte mleko i ostavite dok ne proključa.

Krompir dobro operite četkicom i isecite ga sa sve ljuskom na krupnije kocke. Krompiru dodajte i mesnatu slaninu sečenu na krupnije kockice. Posolite, pobiberite i prelijte sa vrlo malo ulja. Ovako pripremljen kropir prebacite u jednu glinenu posudu, a u drugu glinenu posudu uspite meso iz tiganja. Stavite sve u rernu 40tak minuta na 200C.

Prijatno!