Priprema
Priprema:
Zagrejte tiganj i sipajte u njega malo suncokretovog ulja. Sitno iseckajte luk i prodinstajte ga malo na srednjoj vatri. Beli luk iseckajte što sitnije i dodajte ga u tiganj. Dodajte jednu šaku pirinča u tiganj, promešajte i ostavite sa strane da se hladi.
Suva svinjska rebra isecite na manje komade, kao i svinjski dimljeni vrat i stavite sa strane.
Dodajte 3 kašike slatke začinske paprike i jedno jaje u činiju sa usitnjenim mešanim mesom, a zatim začinite dodatkom za jela sa povrćem. U luk sa pirinčem dodajte dva lovorova lista i spojite ga zajedno sa mešanim mesom.
U posudu prvo poređajte jedan sloj listova kiselog kupusa, a najlepše listove iz glavice kupusa odredite za motanje sarme.
Za svaku sarmu koristite punu supenu kašiku nadeva. Ređajte sarme u posudi, stavljajući suvo meso između redova i uz nekoliko lovorovih listova na vrhu. Za pripremu sosa koristite dva pakovanja paradajz pirea, 250 ml vode i otprilike dve kašike dodatka jelima. Kada sos proključa u šerpici na ringli i prelijte sosom sarmu.
Sarmu stavite da se kuva, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka 3-4 sata.
Prijatno!