
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za sarme:
Kiseli kupus Kiseli kupus | 1 glavice glavica | ||
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | ||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | ||
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna | 1 šaka šaka | ||
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 500 g g | ||
Mlevena paprika Mlevena paprika | 3 supene kašike supena kašika | ||
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | ||
Miks povrća Miks povrća | 3 supene kašike supena kašika | ||
Lovorov list Lovorov list | 2 lista list | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Potrebni sastojci za sos:
Paradajz pire Paradajz pire | 1 l l | ||
Voda Voda | 250 ml ml | ||
Miks povrća Miks povrća | 2 supene kašike supena kašika | ||
Lovorov list Lovorov list |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSarme
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Zagrejte tiganj i sipajte u njega malo suncokretovog ulja. Sitno iseckajte luk i prodinstajte ga malo na srednjoj vatri. Beli luk iseckajte što sitnije i dodajte ga u tiganj. Dodajte jednu šaku pirinča u tiganj, promešajte i ostavite sa strane da se hladi.
Suva svinjska rebra isecite na manje komade, kao i svinjski dimljeni vrat i stavite sa strane.
Dodajte 3 kašike slatke začinske paprike i jedno jaje u činiju sa usitnjenim mešanim mesom, a zatim začinite dodatkom za jela sa povrćem. U luk sa pirinčem dodajte dva lovorova lista i spojite ga zajedno sa mešanim mesom.
U posudu prvo poređajte jedan sloj listova kiselog kupusa, a najlepše listove iz glavice kupusa odredite za motanje sarme.
Za svaku sarmu koristite punu supenu kašiku nadeva. Ređajte sarme u posudi, stavljajući suvo meso između redova i uz nekoliko lovorovih listova na vrhu. Za pripremu sosa koristite dva pakovanja paradajz pirea, 250 ml vode i otprilike dve kašike dodatka jelima. Kada sos proključa u šerpici na ringli i prelijte sosom sarmu.
Sarmu stavite da se kuva, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka 3-4 sata.
Prijatno!