Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Sarme

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za sarme:

Kiseli kupus Kiseli kupus1 glavice glavica
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Beli luk Beli luk1 čena čen
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna1 šaka šaka
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso500 g g
Mlevena paprika Mlevena paprika3 supene kašike supena kašika
Jaja Jaja1 kom. kom.
Miks povrća Miks povrća3 supene kašike supena kašika
Lovorov list Lovorov list2 lista list
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Potrebni sastojci za sos:

Paradajz pire Paradajz pire1 l l
Voda Voda250 ml ml
Miks povrća Miks povrća2 supene kašike supena kašika
Lovorov list Lovorov list

Sarme

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

4:00 h
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Zagrejte tiganj i sipajte u njega malo suncokretovog ulja. Sitno iseckajte luk i prodinstajte ga malo na srednjoj vatri. Beli luk iseckajte što sitnije i dodajte ga u tiganj. Dodajte jednu šaku pirinča u tiganj, promešajte i ostavite sa strane da se hladi.

Suva svinjska rebra isecite na manje komade, kao i svinjski dimljeni vrat i stavite sa strane.

Dodajte 3 kašike slatke začinske paprike i jedno jaje u činiju sa usitnjenim mešanim mesom, a zatim začinite dodatkom za jela sa povrćem. U luk sa pirinčem dodajte dva lovorova lista i spojite ga zajedno sa mešanim mesom.

U posudu prvo poređajte jedan sloj listova kiselog kupusa, a najlepše listove iz glavice kupusa odredite za motanje sarme.

Za svaku sarmu koristite punu supenu kašiku nadeva. Ređajte sarme u posudi, stavljajući suvo meso između redova i uz nekoliko lovorovih listova na vrhu. Za pripremu sosa koristite dva pakovanja paradajz pirea, 250 ml vode i otprilike dve kašike dodatka jelima. Kada sos proključa u šerpici na ringli i prelijte sosom sarmu.

Sarmu stavite da se kuva, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka 3-4 sata.

Prijatno!