
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za sarme:
Kiseli kupus Kiseli kupus | 1 glavice glavica | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | |
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna | 1 šaka šaka | |
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 500 g g | |
Mlevena paprika Mlevena paprika | 3 supene kašike supena kašika | |
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | |
Miks povrća Miks povrća | 3 supene kašike supena kašika | |
Lovorov list Lovorov list | 2 lista list | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Potrebni sastojci za sos:
Paradajz pire Paradajz pire | 1 l l | |
Voda Voda | 250 ml ml | |
Miks povrća Miks povrća | 2 supene kašike supena kašika | |
Lovorov list Lovorov list |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSarme
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Zagrejte tiganj i sipajte u njega malo suncokretovog ulja. Sitno iseckajte luk i prodinstajte ga malo na srednjoj vatri. Beli luk iseckajte što sitnije i dodajte ga u tiganj. Dodajte jednu šaku pirinča u tiganj, promešajte i ostavite sa strane da se hladi.
Suva svinjska rebra isecite na manje komade, kao i svinjski dimljeni vrat i stavite sa strane.
Dodajte 3 kašike slatke začinske paprike i jedno jaje u činiju sa usitnjenim mešanim mesom, a zatim začinite dodatkom za jela sa povrćem. U luk sa pirinčem dodajte dva lovorova lista i spojite ga zajedno sa mešanim mesom.
U posudu prvo poređajte jedan sloj listova kiselog kupusa, a najlepše listove iz glavice kupusa odredite za motanje sarme.
Za svaku sarmu koristite punu supenu kašiku nadeva. Ređajte sarme u posudi, stavljajući suvo meso između redova i uz nekoliko lovorovih listova na vrhu. Za pripremu sosa koristite dva pakovanja paradajz pirea, 250 ml vode i otprilike dve kašike dodatka jelima. Kada sos proključa u šerpici na ringli i prelijte sosom sarmu.
Sarmu stavite da se kuva, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka 3-4 sata.
Prijatno!