
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 800 g g | ||
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna | 1 šolje šolja | ||
Dimljena svinjska rebra Dimljena svinjska rebra | 300 g g | ||
Salamurena slanina Salamurena slanina | 2 kriški kriški | ||
Crni luk Crni luk | 3 glavice glavica | ||
Kiseli kupus Kiseli kupus | 20 lista list | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 10 g g | ||
Lovorov list Lovorov list | 3 kom. kom. | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | |||
Voda Voda | 1 l l |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSarma od kiselog kupusa
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Crni luk isecite što sitnije možete i ubacite ga u zagrejanu šerpicu sa suncokretovim uljem. Dodajte lovorov list i par zrna bibera. Dok se luk dinsta, isecite slaninu na sitne kockice. Slaninu ubacite u šerpu sa lukom, a zatim dodajte i usitnjeno meso. Dodajte so, biber, pirinač i mešajte. Zatim dodajte i začinsku papriku i mešajte tako da se sve sjedini. Suvo meso isecite na manje komade i isecite kožicu od slanine i stavite sa strane. Listove kupusa pripremite tako što ćete stanjiti zadebljali deo. Zatim, uvijte sarme.
U posebnu šerpu, u sredinu, stavite suvo meso i ostatke od kupusa i ređajte sarmu jednu do druge, dodajući suvo meso između i preko rolnica. Višak listova od kupusa možete iskoristit tako što ćete njima prekriti sarmu. Dodajte vodu i stavite da se kuva na najvišoj temperaturi dok ne proključa. Kada proključa, smanjite vatru na jedinicu ili dvojku i kuvajte oko tri sata, da bi je zatim prebacili u rernu kako bi se zapekla, na oko 200 stepeni, 40 minuta.
Prijatno!