Sarma od kiselog kupusa

Sarma od kiselog kupusa image
Težina pripreme Srednje
Priprema 4:10 h
Kuvanje 3:50 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 800   g usitnjeno mešano meso
    • 1   šolja pirinač dugog zrna
    • 300   g dimljena svinjska rebra
    • 2   kriški salamurena slanina
    • 3   glavice crni luk
    • 20   lista kiseli kupus
    • 10   g mlevena slatka paprika
    • 3   kom. lovorov list
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje
    • 1   l voda

Priprema

    Priprema:

    Crni luk isecite što sitnije možete i ubacite ga u zagrejanu šerpicu sa suncokretovim uljem. Dodajte lovorov list i par zrna bibera. Dok se luk dinsta, isecite slaninu na sitne kockice. Slaninu ubacite u šerpu sa lukom, a zatim dodajte i usitnjeno meso. Dodajte so, biber, pirinač i mešajte. Zatim dodajte i začinsku papriku i mešajte tako da se sve sjedini. Suvo meso isecite na manje komade i isecite kožicu od slanine i stavite sa strane. Listove kupusa pripremite tako što ćete stanjiti zadebljali deo. Zatim, uvijte sarme.

    U posebnu šerpu, u sredinu, stavite suvo meso i ostatke od kupusa i ređajte sarmu jednu do druge, dodajući suvo meso između i preko rolnica. Višak listova od kupusa možete iskoristit tako što ćete njima prekriti sarmu. Dodajte vodu i stavite da se kuva na najvišoj temperaturi dok ne proključa. Kada proključa, smanjite vatru na jedinicu ili dvojku i kuvajte oko tri sata, da bi je zatim prebacili u rernu kako bi se zapekla, na oko 200 stepeni, 40 minuta.

    Prijatno!