Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Sarma od kiselog kupusa

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso800 g g
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna1 šolje šolja
Dimljena svinjska rebra Dimljena svinjska rebra300 g g
Salamurena slanina Salamurena slanina2 kriški kriški
Crni luk Crni luk3 glavice glavica
Kiseli kupus Kiseli kupus20 lista list
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika10 g g
Lovorov list Lovorov list3 kom. kom.
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Voda Voda1 l l

Sarma od kiselog kupusa

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

8:00 h
(2)

Proces pripreme

Priprema:

Crni luk isecite što sitnije možete i ubacite ga u zagrejanu šerpicu sa suncokretovim uljem. Dodajte lovorov list i par zrna bibera. Dok se luk dinsta, isecite slaninu na sitne kockice. Slaninu ubacite u šerpu sa lukom, a zatim dodajte i usitnjeno meso. Dodajte so, biber, pirinač i mešajte. Zatim dodajte i začinsku papriku i mešajte tako da se sve sjedini. Suvo meso isecite na manje komade i isecite kožicu od slanine i stavite sa strane. Listove kupusa pripremite tako što ćete stanjiti zadebljali deo. Zatim, uvijte sarme.

U posebnu šerpu, u sredinu, stavite suvo meso i ostatke od kupusa i ređajte sarmu jednu do druge, dodajući suvo meso između i preko rolnica. Višak listova od kupusa možete iskoristit tako što ćete njima prekriti sarmu. Dodajte vodu i stavite da se kuva na najvišoj temperaturi dok ne proključa. Kada proključa, smanjite vatru na jedinicu ili dvojku i kuvajte oko tri sata, da bi je zatim prebacili u rernu kako bi se zapekla, na oko 200 stepeni, 40 minuta.

Prijatno!