
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 800 g g | |
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna | 1 šolje šolja | |
Dimljena svinjska rebra Dimljena svinjska rebra | 300 g g | |
Salamurena slanina Salamurena slanina | 2 kriški kriški | |
Crni luk Crni luk | 3 glavice glavica | |
Kiseli kupus Kiseli kupus | 20 lista list | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 10 g g | |
Lovorov list Lovorov list | 3 kom. kom. | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | ||
Voda Voda | 1 l l |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSarma od kiselog kupusa
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Crni luk isecite što sitnije možete i ubacite ga u zagrejanu šerpicu sa suncokretovim uljem. Dodajte lovorov list i par zrna bibera. Dok se luk dinsta, isecite slaninu na sitne kockice. Slaninu ubacite u šerpu sa lukom, a zatim dodajte i usitnjeno meso. Dodajte so, biber, pirinač i mešajte. Zatim dodajte i začinsku papriku i mešajte tako da se sve sjedini. Suvo meso isecite na manje komade i isecite kožicu od slanine i stavite sa strane. Listove kupusa pripremite tako što ćete stanjiti zadebljali deo. Zatim, uvijte sarme.
U posebnu šerpu, u sredinu, stavite suvo meso i ostatke od kupusa i ređajte sarmu jednu do druge, dodajući suvo meso između i preko rolnica. Višak listova od kupusa možete iskoristit tako što ćete njima prekriti sarmu. Dodajte vodu i stavite da se kuva na najvišoj temperaturi dok ne proključa. Kada proključa, smanjite vatru na jedinicu ili dvojku i kuvajte oko tri sata, da bi je zatim prebacili u rernu kako bi se zapekla, na oko 200 stepeni, 40 minuta.
Prijatno!