Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Saher torta

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Kora:

Jaja Jaja7 kom. kom.
Šećer Šećer150 g g
Šećer u prahu Šećer u prahu150 g g
Maslac Maslac180 g g
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje180 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno180 g g
Džem od kajsija Džem od kajsija300 g g

Glazura:

Šećer Šećer400 g g
Voda Voda80 ml ml
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje80 g g
Slatka pavlaka Slatka pavlaka80 g g
Kakao prah Kakao prah80 g g

Genaž:

Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje100 g g
Slatka pavlaka Slatka pavlaka80 g g

Saher torta

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

2:20 h
(25)

Proces pripreme

Priprema:

Belanca umutite sa kristal šećerom u čvrst sneg, a žumanca umutite sa šećerom u prahu. Na pari otopite maslac i čokoladu. Kada se belanca nalupaju, spojite ih sa umućenim žumancima i dodajte čokoladu, sve lepo sjedinite i zatim dodajte brašno. Masu sipajte u kalup i pecite 50 minuta na 180 °C. Džem zagrejte na tihoj vatri. Pečenu i ohlađenu koru presecite na pola, zatim zalijte ugrejanim džemom od kajsije - postupak ponavljajte dok se ne potroši sav džem.

Genaž: zagrejte slatku pavlaku, prelijte je preko čokolade i izmešajte da se čokolada istopi. Prelijte toplo preko torte i ostavite da se ohladi u frižideru.

Glazura: na suvo, pomešajte šećer i kakao, dodajte vodu, slatku pavlaku i stavite da prokuva. Kad glazura prokuva dodajte čokoladu i izmešajte i procedite glazuru. Malo je prohladite i prelijte preko torte.

Prijatno!