
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Kora:
Jaja Jaja | 7 kom. kom. | ||
Šećer Šećer | 150 g g | ||
Šećer u prahu Šećer u prahu | 150 g g | ||
Maslac Maslac | 180 g g | ||
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 180 g g | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 180 g g | ||
Džem od kajsija Džem od kajsija | 300 g g |
Glazura:
Šećer Šećer | 400 g g | ||
Voda Voda | 80 ml ml | ||
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 80 g g | ||
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 80 g g | ||
Kakao prah Kakao prah | 80 g g |
Genaž:
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 100 g g | ||
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSaher torta
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Belanca umutite sa kristal šećerom u čvrst sneg, a žumanca umutite sa šećerom u prahu. Na pari otopite maslac i čokoladu. Kada se belanca nalupaju, spojite ih sa umućenim žumancima i dodajte čokoladu, sve lepo sjedinite i zatim dodajte brašno. Masu sipajte u kalup i pecite 50 minuta na 180 °C. Džem zagrejte na tihoj vatri. Pečenu i ohlađenu koru presecite na pola, zatim zalijte ugrejanim džemom od kajsije - postupak ponavljajte dok se ne potroši sav džem.
Genaž: zagrejte slatku pavlaku, prelijte je preko čokolade i izmešajte da se čokolada istopi. Prelijte toplo preko torte i ostavite da se ohladi u frižideru.
Glazura: na suvo, pomešajte šećer i kakao, dodajte vodu, slatku pavlaku i stavite da prokuva. Kad glazura prokuva dodajte čokoladu i izmešajte i procedite glazuru. Malo je prohladite i prelijte preko torte.
Prijatno!