
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Kora:
Jaja Jaja | 7 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 150 g g | |
Šećer u prahu Šećer u prahu | 150 g g | |
Maslac Maslac | 180 g g | |
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 180 g g | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 180 g g | |
Džem od kajsija Džem od kajsija | 300 g g |
Glazura:
Šećer Šećer | 400 g g | |
Voda Voda | 80 ml ml | |
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 80 g g | |
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 80 g g | |
Kakao prah Kakao prah | 80 g g |
Genaž:
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 100 g g | |
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSaher torta
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Belanca umutite sa kristal šećerom u čvrst sneg, a žumanca umutite sa šećerom u prahu. Na pari otopite maslac i čokoladu. Kada se belanca nalupaju, spojite ih sa umućenim žumancima i dodajte čokoladu, sve lepo sjedinite i zatim dodajte brašno. Masu sipajte u kalup i pecite 50 minuta na 180 °C. Džem zagrejte na tihoj vatri. Pečenu i ohlađenu koru presecite na pola, zatim zalijte ugrejanim džemom od kajsije - postupak ponavljajte dok se ne potroši sav džem.
Genaž: zagrejte slatku pavlaku, prelijte je preko čokolade i izmešajte da se čokolada istopi. Prelijte toplo preko torte i ostavite da se ohladi u frižideru.
Glazura: na suvo, pomešajte šećer i kakao, dodajte vodu, slatku pavlaku i stavite da prokuva. Kad glazura prokuva dodajte čokoladu i izmešajte i procedite glazuru. Malo je prohladite i prelijte preko torte.
Prijatno!