
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za roštilj:
Tikvica Tikvica | 1 kom. kom. | |
Paprika Paprika | 2 kom. kom. | |
Crveni luk Crveni luk | 1 glavice glavica | |
Šampinjoni Šampinjoni | 10 kom. kom. | |
Ljuta papričica Ljuta papričica | 4 kom. kom. | |
Biftek Biftek | 600 g g | |
Pileći file Pileći file | 400 g g | |
Ćevapi Ćevapi | 500 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Potrebni sastojci za marinadu:
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 200 ml ml | |
Ruzmarin Ruzmarin | 2 supene kašike supena kašika | |
Origano Origano | 1 supene kašike supena kašika | |
Beli luk Beli luk | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
Biber Biber | ||
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika | 2 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRoštilj za ekipu
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Pripremite povrće koje će se grilovati: isecite tikvicu na kružiće, zatim papriku i crveni luk, ali i šampinjone. Zatim, pripremite marinadu. U činiju dodajte maslinovo ulje, zatim ruzmarin, origano, beli luk u granulama, mešavinu bibera i tucanu paprika. Sve sastojke pomešajte i odložite činiju sa strane. Očistite biftek, skinuvši žilice oštrim nožem. Biftek isecite na šnicle debljine oko 5 mm. Piletinu pripremite na sličan način, zatim posolite i nju i biftek. Pripremite roštilj tako što ćete ga premazati uljem. Piletinu, biftek i ćevape grilujte na roštilju, uz dodatak povrća koje ćete posoliti, a zatim i okretati tako da bude pečeno sa obe strane. Ne zaboravite da prilikom stavljanja nove ture mesa i povrća, ponovo premažete roštilj uljem. Servirajte uz marinadu koju ćete preliti preko mesa.
Prijatno!