Roštilj za ekipu

Roštilj za ekipu image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 40 min

Sastojci

8 porcije
  • Potrebni sastojci za roštilj:

    • 1   kom. tikvica
    • 2   kom. paprika
    • 1   glavica crveni luk
    • 10   kom. šampinjoni
    • 4   kom. ljuta papričica
    • 600   g biftek
    • 400   g pileći file
    • 500   g ćevapi
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za marinadu:

    • 200   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 2   supene kašike ruzmarin
    • 1   supena kašika origano
    • 1   kafena kašičica beli luk
    •   biber
    • 2   supene kašike ljuta začinska paprika

Priprema

    Proces pripreme:

    Pripremite povrće koje će se grilovati: isecite tikvicu na kružiće, zatim papriku i crveni luk, ali i šampinjone. Zatim, pripremite marinadu. U činiju dodajte maslinovo ulje, zatim ruzmarin, origano, beli luk u granulama, mešavinu bibera i tucanu paprika. Sve sastojke pomešajte i odložite činiju sa strane. Očistite biftek, skinuvši žilice oštrim nožem. Biftek isecite na šnicle debljine oko 5 mm. Piletinu pripremite na sličan način, zatim posolite i nju i biftek. Pripremite roštilj tako što ćete ga premazati uljem. Piletinu, biftek i ćevape grilujte na roštilju, uz dodatak povrća koje ćete posoliti, a zatim i okretati tako da bude pečeno sa obe strane. Ne zaboravite da prilikom stavljanja nove ture mesa i povrća, ponovo premažete roštilj uljem. Servirajte uz marinadu koju ćete preliti preko mesa.

    Prijatno!