
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za roštilj:
Tikvica Tikvica | 1 kom. kom. | ||
Paprika Paprika | 2 kom. kom. | ||
Crveni luk Crveni luk | 1 glavice glavica | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 10 kom. kom. | ||
Ljuta papričica Ljuta papričica | 4 kom. kom. | ||
Biftek Biftek | 600 g g | ||
Pileći file Pileći file | 400 g g | ||
Ćevapi Ćevapi | 500 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Potrebni sastojci za marinadu:
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 200 ml ml | ||
Ruzmarin Ruzmarin | 2 supene kašike supena kašika | ||
Origano Origano | 1 supene kašike supena kašika | ||
Beli luk Beli luk | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Biber Biber | |||
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika | 2 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRoštilj za ekipu
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Pripremite povrće koje će se grilovati: isecite tikvicu na kružiće, zatim papriku i crveni luk, ali i šampinjone. Zatim, pripremite marinadu. U činiju dodajte maslinovo ulje, zatim ruzmarin, origano, beli luk u granulama, mešavinu bibera i tucanu paprika. Sve sastojke pomešajte i odložite činiju sa strane. Očistite biftek, skinuvši žilice oštrim nožem. Biftek isecite na šnicle debljine oko 5 mm. Piletinu pripremite na sličan način, zatim posolite i nju i biftek. Pripremite roštilj tako što ćete ga premazati uljem. Piletinu, biftek i ćevape grilujte na roštilju, uz dodatak povrća koje ćete posoliti, a zatim i okretati tako da bude pečeno sa obe strane. Ne zaboravite da prilikom stavljanja nove ture mesa i povrća, ponovo premažete roštilj uljem. Servirajte uz marinadu koju ćete preliti preko mesa.
Prijatno!