Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Roštilj za ekipu

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za roštilj:

Tikvica Tikvica1 kom. kom.
Paprika Paprika2 kom. kom.
Crveni luk Crveni luk1 glavice glavica
Šampinjoni Šampinjoni10 kom. kom.
Ljuta papričica Ljuta papričica4 kom. kom.
Biftek Biftek600 g g
Pileći file Pileći file400 g g
Ćevapi Ćevapi500 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Potrebni sastojci za marinadu:

Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje200 ml ml
Ruzmarin Ruzmarin2 supene kašike supena kašika
Origano Origano1 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk1 kafene kašičice kafena kašičica
Biber Biber
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika2 supene kašike supena kašika

Roštilj za ekipu

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(8)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Pripremite povrće koje će se grilovati: isecite tikvicu na kružiće, zatim papriku i crveni luk, ali i šampinjone. Zatim, pripremite marinadu. U činiju dodajte maslinovo ulje, zatim ruzmarin, origano, beli luk u granulama, mešavinu bibera i tucanu paprika. Sve sastojke pomešajte i odložite činiju sa strane. Očistite biftek, skinuvši žilice oštrim nožem. Biftek isecite na šnicle debljine oko 5 mm. Piletinu pripremite na sličan način, zatim posolite i nju i biftek. Pripremite roštilj tako što ćete ga premazati uljem. Piletinu, biftek i ćevape grilujte na roštilju, uz dodatak povrća koje ćete posoliti, a zatim i okretati tako da bude pečeno sa obe strane. Ne zaboravite da prilikom stavljanja nove ture mesa i povrća, ponovo premažete roštilj uljem. Servirajte uz marinadu koju ćete preliti preko mesa.

Prijatno!