Rolovano teleće meso

Rolovano teleće meso image
Težina pripreme Srednje
Priprema 30 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci za file:

    • 600   g teleće šnicle
    •   so
    •   biber
    • 0,5   kom. kora limuna
    • 150   g šunka
    • 100   g edamer sir
    • 100   g pršuta
    • 1   supena kašika suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za sos:

    • 500   ml jogurt
    • 100   g beli sir
    • 100   g kajmak
    •   prstohvat so
    • 0,5   kom. kora limuna
    • 0,5   kafene kašičice origano
  • Potrebni sastojci za šufnudle:

    • 500   g šufnudle
    •   voda
    •   prstohvat so
    • 1   kafena kašičica maslac
    •   origano
    • 1   kom. žumance

Priprema

    Proces pripreme :

    Teleći file raseći tako da bude pogodan za rolovanje, a potom ga usoliti, pobiberiti i narendati koru od pola limuna. Kao prvi sloj stavite šunku, kao drugi edam sir u listićima, a zatim urolajte. Urolanu teletinu stavite u streč foliju i stegnite ivice. Ostavite je minimum pola sata u frižideru. Kada teletinu izvadite iz frižidera, urolajte je u pršutu uz pomoć streč folije, kao i prvi put. Vratite na još pola sata u frižider. Za pečenje koristite vatrostalni pleh, na čije dno je potrebno da sipate ulje, a rolovanu teletinu preko. Pecite pola sata na 200 stepeni.

    Sos i šufnudle: Skuvajte šufnudle. U tiganj sipajte jogurt i zagrejte polako. Šumadijski sir izgnječite sa strane, a potom dodajte i njega u tiganj, a zatim dodajte i mladi kajmak. Sve sjedinite, pa dodajte prstohvat soli i narendajte drugu polovinu kore limuna. Dodajte bibera po ukusu i pola kašičice origana.

    Prijatno!