Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Rolovano teleće meso

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za file:

Teleće šnicle Teleće šnicle600 g g
So So
Biber Biber
Kora limuna Kora limuna0,5 kom. kom.
Šunka Šunka150 g g
Edamer sir Edamer sir100 g g
Pršuta Pršuta100 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 supene kašike supena kašika

Potrebni sastojci za sos:

Jogurt Jogurt500 ml ml
Beli sir Beli sir100 g g
Kajmak Kajmak100 g g
So So prstohvat prstohvat
Kora limuna Kora limuna0,5 kom. kom.
Origano Origano0,5 kafene kašičice kafena kašičica

Potrebni sastojci za šufnudle:

Šufnudle Šufnudle500 g g
Voda Voda
So So prstohvat prstohvat
Maslac Maslac1 kafene kašičice kafena kašičica
Origano Origano
Žumance Žumance1 kom. kom.

Rolovano teleće meso

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(1)

Proces pripreme

Proces pripreme :

Teleći file raseći tako da bude pogodan za rolovanje, a potom ga usoliti, pobiberiti i narendati koru od pola limuna. Kao prvi sloj stavite šunku, kao drugi edam sir u listićima, a zatim urolajte. Urolanu teletinu stavite u streč foliju i stegnite ivice. Ostavite je minimum pola sata u frižideru. Kada teletinu izvadite iz frižidera, urolajte je u pršutu uz pomoć streč folije, kao i prvi put. Vratite na još pola sata u frižider. Za pečenje koristite vatrostalni pleh, na čije dno je potrebno da sipate ulje, a rolovanu teletinu preko. Pecite pola sata na 200 stepeni.

Sos i šufnudle: Skuvajte šufnudle. U tiganj sipajte jogurt i zagrejte polako. Šumadijski sir izgnječite sa strane, a potom dodajte i njega u tiganj, a zatim dodajte i mladi kajmak. Sve sjedinite, pa dodajte prstohvat soli i narendajte drugu polovinu kore limuna. Dodajte bibera po ukusu i pola kašičice origana.

Prijatno!