Proces pripreme :
Rolovano teleće meso
Sastojci
-
Potrebni sastojci za file:
- 600 g teleće šnicle
- so
- biber
- 0,5 kom. kora limuna
- 150 g šunka
- 100 g edamer sir
- 100 g pršuta
- 1 supena kašika suncokretovo ulje
-
Potrebni sastojci za sos:
- 500 ml jogurt
- 100 g beli sir
- 100 g kajmak
- prstohvat so
- 0,5 kom. kora limuna
- 0,5 kafene kašičice origano
-
Potrebni sastojci za šufnudle:
- 500 g šufnudle
- voda
- prstohvat so
- 1 kafena kašičica maslac
- origano
- 1 kom. žumance
Priprema
Teleći file raseći tako da bude pogodan za rolovanje, a potom ga usoliti, pobiberiti i narendati koru od pola limuna. Kao prvi sloj stavite šunku, kao drugi edam sir u listićima, a zatim urolajte. Urolanu teletinu stavite u streč foliju i stegnite ivice. Ostavite je minimum pola sata u frižideru. Kada teletinu izvadite iz frižidera, urolajte je u pršutu uz pomoć streč folije, kao i prvi put. Vratite na još pola sata u frižider. Za pečenje koristite vatrostalni pleh, na čije dno je potrebno da sipate ulje, a rolovanu teletinu preko. Pecite pola sata na 200 stepeni.
Sos i šufnudle: Skuvajte šufnudle. U tiganj sipajte jogurt i zagrejte polako. Šumadijski sir izgnječite sa strane, a potom dodajte i njega u tiganj, a zatim dodajte i mladi kajmak. Sve sjedinite, pa dodajte prstohvat soli i narendajte drugu polovinu kore limuna. Dodajte bibera po ukusu i pola kašičice origana.
Prijatno!