Rolovano teleće meso

Rolovano teleće meso
Težina pripremeSrednje
Priprema30 min
Kuvanje30 min

Priprema

    Proces pripreme :

    Teleći file raseći tako da bude pogodan za rolovanje, a potom ga usoliti, pobiberiti i narendati koru od pola limuna. Kao prvi sloj stavite šunku, kao drugi edam sir u listićima, a zatim urolajte. Urolanu teletinu stavite u streč foliju i stegnite ivice. Ostavite je minimum pola sata u frižideru. Kada teletinu izvadite iz frižidera, urolajte je u pršutu uz pomoć streč folije, kao i prvi put. Vratite na još pola sata u frižider. Za pečenje koristite vatrostalni pleh, na čije dno je potrebno da sipate ulje, a rolovanu teletinu preko. Pecite pola sata na 200 stepeni.

    Sos i šufnudle: Skuvajte šufnudle. U tiganj sipajte jogurt i zagrejte polako. Šumadijski sir izgnječite sa strane, a potom dodajte i njega u tiganj, a zatim dodajte i mladi kajmak. Sve sjedinite, pa dodajte prstohvat soli i narendajte drugu polovinu kore limuna. Dodajte bibera po ukusu i pola kašičice origana.

    Prijatno!