
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za rolovani vrat:
Krompir Krompir | 2 kom. kom. | ||
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | ||
Šargarepa Šargarepa | 3 kom. kom. | ||
Čeri paradajz Čeri paradajz | 4 kom. kom. | ||
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | ||
Ruzmarin Ruzmarin | |||
So So | |||
Biber Biber | |||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRolovani vrat
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Krušku isecite na tanke šnite, suve šljive isecite na polovine, a slaninu na slajseve sa kojih ćete odstraniti kožu i koje ćete potom iseći na štapiće.
Meso od svinjskog vrata pripremite tako što ćete na njega sipati so i biber, preko njega stavite foliju i izudarajte ga čekićem kako bi dobili lepe šnicle.
Na svako parče mesa stavite malo kruške, suvih šljiva i jednu šnitu slanine. Meso urolajte, a zatim i svežite mesarskim kanapom.
Tiganj zagrejete, sipajte ulje i ubacite u njega rolovani vrat. Neka se prži prvo malo sa jedne, a zatim i sa druge strane.
Garnituru napravite tako što crni luk isečete na četiri jednake kriške, stavite ga u pleh, zatim dodate i šargarepu isečenu na krupne komade, čeri paradajz i isečeni krompir. Povrće začinite sa solju i biberom i malo maslinovog ulja. Promešajte ga i dodajte beli luk, grubo zdrobljen, a zatim i ruzmarin. Na kraju dodajte i isprženi vrat i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni, 25 minuta.
Servirajte skinuvši prvo konopac sa svakog komada vrata.
Prijatno!