Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Rolovani vrat

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za rolovani vrat:

Krompir Krompir2 kom. kom.
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa3 kom. kom.
Čeri paradajz Čeri paradajz4 kom. kom.
Beli luk Beli luk3 čena čen
Ruzmarin Ruzmarin
So So
Biber Biber
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Rolovani vrat

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:40 h
(12)

Proces pripreme

Priprema:

Krušku isecite na tanke šnite, suve šljive isecite na polovine, a slaninu na slajseve sa kojih ćete odstraniti kožu i koje ćete potom iseći na štapiće.

Meso od svinjskog vrata pripremite tako što ćete na njega sipati so i biber, preko njega stavite foliju i izudarajte ga čekićem kako bi dobili lepe šnicle.

Na svako parče mesa stavite malo kruške, suvih šljiva i jednu šnitu slanine. Meso urolajte, a zatim i svežite mesarskim kanapom.

Tiganj zagrejete, sipajte ulje i ubacite u njega rolovani vrat. Neka se prži prvo malo sa jedne, a zatim i sa druge strane.

Garnituru napravite tako što crni luk isečete na četiri jednake kriške, stavite ga u pleh, zatim dodate i šargarepu isečenu na krupne komade, čeri paradajz i isečeni krompir. Povrće začinite sa solju i biberom i malo maslinovog ulja. Promešajte ga i dodajte beli luk, grubo zdrobljen, a zatim i ruzmarin. Na kraju dodajte i isprženi vrat i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni, 25 minuta.

Servirajte skinuvši prvo konopac sa svakog komada vrata.

Prijatno!