Rolovani vrat

Rolovani vrat image
Težina pripreme Srednje
Priprema 1 h
Kuvanje 40 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci za rolovani vrat:

    • 2   kom. krompir
    • 2   glavice crni luk
    • 3   kom. šargarepa
    • 4   kom. čeri paradajz
    • 3   čena beli luk
    •   ruzmarin
    •   so
    •   biber
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Krušku isecite na tanke šnite, suve šljive isecite na polovine, a slaninu na slajseve sa kojih ćete odstraniti kožu i koje ćete potom iseći na štapiće.

    Meso od svinjskog vrata pripremite tako što ćete na njega sipati so i biber, preko njega stavite foliju i izudarajte ga čekićem kako bi dobili lepe šnicle.

    Na svako parče mesa stavite malo kruške, suvih šljiva i jednu šnitu slanine. Meso urolajte, a zatim i svežite mesarskim kanapom.

    Tiganj zagrejete, sipajte ulje i ubacite u njega rolovani vrat. Neka se prži prvo malo sa jedne, a zatim i sa druge strane.

    Garnituru napravite tako što crni luk isečete na četiri jednake kriške, stavite ga u pleh, zatim dodate i šargarepu isečenu na krupne komade, čeri paradajz i isečeni krompir. Povrće začinite sa solju i biberom i malo maslinovog ulja. Promešajte ga i dodajte beli luk, grubo zdrobljen, a zatim i ruzmarin. Na kraju dodajte i isprženi vrat i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni, 25 minuta.

    Servirajte skinuvši prvo konopac sa svakog komada vrata.

    Prijatno!