Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za rolovani vrat:
Krompir Krompir | 2 kom. kom. | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 3 kom. kom. | |
Čeri paradajz Čeri paradajz | 4 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | |
Ruzmarin Ruzmarin | ||
So So | ||
Biber Biber | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRolovani vrat
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Krušku isecite na tanke šnite, suve šljive isecite na polovine, a slaninu na slajseve sa kojih ćete odstraniti kožu i koje ćete potom iseći na štapiće.
Meso od svinjskog vrata pripremite tako što ćete na njega sipati so i biber, preko njega stavite foliju i izudarajte ga čekićem kako bi dobili lepe šnicle.
Na svako parče mesa stavite malo kruške, suvih šljiva i jednu šnitu slanine. Meso urolajte, a zatim i svežite mesarskim kanapom.
Tiganj zagrejete, sipajte ulje i ubacite u njega rolovani vrat. Neka se prži prvo malo sa jedne, a zatim i sa druge strane.
Garnituru napravite tako što crni luk isečete na četiri jednake kriške, stavite ga u pleh, zatim dodate i šargarepu isečenu na krupne komade, čeri paradajz i isečeni krompir. Povrće začinite sa solju i biberom i malo maslinovog ulja. Promešajte ga i dodajte beli luk, grubo zdrobljen, a zatim i ruzmarin. Na kraju dodajte i isprženi vrat i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni, 25 minuta.
Servirajte skinuvši prvo konopac sa svakog komada vrata.
Prijatno!