
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Maslac Maslac | 50 g g | ||
Orah Orah | 200 g g | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 50 g g | ||
Mleko Mleko | 500 ml ml | ||
Čokolada Čokolada | 200 g g | ||
Šećer Šećer | 130 g g | ||
Keks Keks | 1 kg kg | ||
Instant kafa Instant kafa | 1 šolje šolja | ||
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 500 ml ml | ||
Kikiriki Kikiriki |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRođendanska torta
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Orahe usitnite u secku. U šerpici otopite maslac, dodajte brašno i mleko. Kada bešamel proključa, dodajte čokoladu, orahe i šećer. U drugoj šerpici pripremite kafu. U kalupu za tortu prvo poređajte keks koji ste umočili u kafu, a zatim premažite filom celu površinu. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite sav fil. Za zadnji sloj koristite umućenu slatku pavlaku, a ukrasite usitnjenim karemelizovanim pečenim kikirikijem.
Prijatno!