
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Maslac Maslac | 50 g g | |
Orah Orah | 200 g g | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 50 g g | |
Mleko Mleko | 500 ml ml | |
Čokolada Čokolada | 200 g g | |
Šećer Šećer | 130 g g | |
Keks Keks | 1 kg kg | |
Instant kafa Instant kafa | 1 šolje šolja | |
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 500 ml ml | |
Kikiriki Kikiriki |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRođendanska torta
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Orahe usitnite u secku. U šerpici otopite maslac, dodajte brašno i mleko. Kada bešamel proključa, dodajte čokoladu, orahe i šećer. U drugoj šerpici pripremite kafu. U kalupu za tortu prvo poređajte keks koji ste umočili u kafu, a zatim premažite filom celu površinu. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite sav fil. Za zadnji sloj koristite umućenu slatku pavlaku, a ukrasite usitnjenim karemelizovanim pečenim kikirikijem.
Prijatno!