Rižoto sa pečurkama

Rižoto sa pečurkama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 300   g beli pirinač
    • 500   g pečurka
    • 50   g maslac
    •   bujon od povrća
    • 1   glavica crni luk
    • 1   čaša belo vino
    •   parmezan
    •   so
    •   biber
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Puter otopite na maslinovom ulju i dodajte sitno isečeni

    luk, zatim dodajte pečurke i sačekajte da se izdinstaju.

    Kada pečurke budu bile gotove, dodajte pirinač i mešajte

    sve zajedno. Nalijte belim vinom i sačekajte da ono ispari,

    a zatim polako sipajte bujon. Kada pirinač bude bio gotov,

    dodajte začine, ali i parmezan. Pomešajte i servirajte!

    Prijatno!