Proces pripreme:
Rižito sa kozicama
Sastojci
-
Potrebni sastojci za rižoto:
- 400 g kozice
- 2 supene kašike suncokretovo ulje
- 1 glavica crni luk
- 150 g pirinač okruglog zrna
- 0,5 čaše belo vino
- majčina dušica
- 125 g maslac
- 70 g grana padano sir
- kora limuna
- so
-
Potrebni sastojci za bisk:
- kozice
- suncokretovo ulje
- 1 kom. šargarepa
- 1 kom. paradajz
- 1 glavica crveni luk
- 1 glavica crni luk
- peršun
- 1 l voda
Priprema
Očistite kozice. Od ostataka skuvajte bisk tako što ćete u zagrejanu šerpu sipati suncokretovo ulje i ubacite ljušture da se uprže. Kada ih upržite dodajte krupno sečeno povrće. Nalijte vodom. Ostavite da proključa, potom smanjite na slabiju vatru i pustite da se krčka nekih 30 minuta uz openjavanje. Kada je bisk gotov procedite ga.
U tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk i posolite. Propržite dok ne postane staklast. Sipajte pirinač u tiganj i prosortirajte 3 do 4 minuta. Ulijte belo vino. Kada alkohol ispari usipajte postepeno bisk voditi računa da isparava usuta količina. Na kraju dodajte kozice samo da se zagreju. Dodajte majčinu dušicu i maslac i narendajte Grana Padano. Na samom kraju dodajte i malo korice limuna.
Uz ovo jelo, Vuk vam preporučuje da uparite belo vino iz naše ponude pod nazivom Sauvignon Blanck.