Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Rižito sa kozicama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za rižoto:

Kozice Kozice400 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 supene kašike supena kašika
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna150 g g
Belo vino Belo vino0,5 čaše čaša
Majčina dušica Majčina dušica
Maslac Maslac125 g g
Grana Padano sir Grana Padano sir70 g g
Kora limuna Kora limuna
So So

Potrebni sastojci za bisk:

Kozice Kozice
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Paradajz Paradajz1 kom. kom.
Crveni luk Crveni luk1 glavice glavica
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Peršun Peršun
Voda Voda1 l l

Rižito sa kozicama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(48)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Očistite kozice. Od ostataka skuvajte bisk tako što ćete u zagrejanu šerpu sipati suncokretovo ulje i ubacite ljušture da se uprže. Kada ih upržite dodajte krupno sečeno povrće. Nalijte vodom. Ostavite da proključa, potom smanjite na slabiju vatru i pustite da se krčka nekih 30 minuta uz openjavanje. Kada je bisk gotov procedite ga.

U tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk i posolite. Propržite dok ne postane staklast. Sipajte pirinač u tiganj i prosortirajte 3 do 4 minuta. Ulijte belo vino. Kada alkohol ispari usipajte postepeno bisk voditi računa da isparava usuta količina. Na kraju dodajte kozice samo da se zagreju. Dodajte majčinu dušicu i maslac i narendajte Grana Padano. Na samom kraju dodajte i malo korice limuna.

Uz ovo jelo, Vuk vam preporučuje da uparite belo vino iz naše ponude pod nazivom Sauvignon Blanck.