Rižito sa kozicama

Rižito sa kozicama
Težina pripremeSrednje
Priprema15 min
Kuvanje30 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Očistite kozice. Od ostataka skuvajte bisk tako što ćete u zagrejanu šerpu sipati suncokretovo ulje i ubacite ljušture da se uprže. Kada ih upržite dodajte krupno sečeno povrće. Nalijte vodom. Ostavite da proključa, potom smanjite na slabiju vatru i pustite da se krčka nekih 30 minuta uz openjavanje. Kada je bisk gotov procedite ga.

    U tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk i posolite. Propržite dok ne postane staklast. Sipajte pirinač u tiganj i prosortirajte 3 do 4 minuta. Ulijte belo vino. Kada alkohol ispari usipajte postepeno bisk voditi računa da isparava usuta količina. Na kraju dodajte kozice samo da se zagreju. Dodajte majčinu dušicu i maslac i narendajte Grana Padano. Na samom kraju dodajte i malo korice limuna.

    Uz ovo jelo, Vuk vam preporučuje da uparite belo vino iz naše ponude pod nazivom Sauvignon Blanck.