Rižito sa kozicama

Rižito sa kozicama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za rižoto:

    • 400   g kozice
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 1   glavica crni luk
    • 150   g pirinač okruglog zrna
    • 0,5   čaše belo vino
    •   majčina dušica
    • 125   g maslac
    • 70   g grana padano sir
    •   kora limuna
    •   so
  • Potrebni sastojci za bisk:

    •   kozice
    •   suncokretovo ulje
    • 1   kom. šargarepa
    • 1   kom. paradajz
    • 1   glavica crveni luk
    • 1   glavica crni luk
    •   peršun
    • 1   l voda

Priprema

    Proces pripreme:

    Očistite kozice. Od ostataka skuvajte bisk tako što ćete u zagrejanu šerpu sipati suncokretovo ulje i ubacite ljušture da se uprže. Kada ih upržite dodajte krupno sečeno povrće. Nalijte vodom. Ostavite da proključa, potom smanjite na slabiju vatru i pustite da se krčka nekih 30 minuta uz openjavanje. Kada je bisk gotov procedite ga.

    U tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk i posolite. Propržite dok ne postane staklast. Sipajte pirinač u tiganj i prosortirajte 3 do 4 minuta. Ulijte belo vino. Kada alkohol ispari usipajte postepeno bisk voditi računa da isparava usuta količina. Na kraju dodajte kozice samo da se zagreju. Dodajte majčinu dušicu i maslac i narendajte Grana Padano. Na samom kraju dodajte i malo korice limuna.

    Uz ovo jelo, Vuk vam preporučuje da uparite belo vino iz naše ponude pod nazivom Sauvignon Blanck.