Rinflajš

Rinflajš
Težina pripremeSrednje
Priprema20 min
Kuvanje3:00 h

Priprema

    Proces pripreme:

    Za početak napunite lonac hladnom vodom, a onda pređite na pripremu povrća. Crni luk presecite na pola i zapecite ga na ugrejanom tiganju sve dok ne dobije koricu. Isto uradite i sa jednom polovinom belog luka. U šerpu ubacite cele očišćene šargarepe i paškanat. Očistite opne od celera, pa i njega dodajte u šerpu. Kada je luk dobio koricu, ubacite i njega u šerpu. Dodajte biber u zrnu i lovorov list. Piletinu podelite na delove. Odsecite batak i karabatak, potom odvojte pileći file od kostiju i dodajte ga u šerpu. Dodajte potom krompir i šnicle junećeg vrata. Ubacite i peršun. Kada supa proključa kašikom uklonite penu koja se stvara. Potom smanjite jačinu ringle, poklopite i ostavite da se kuva 2 do 3 sata. Pri serviranju dodajte ren.

    Prijatno.