Rinflajš

Rinflajš image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 3 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    •   voda
    • 1   crni luk
    • 0,5   beli luk
    • 3   šargarepa
    • 3   paškanat
    • 1   celer
    • 20   biber
    • 2   lovorov list
    • 1   pile
    • 3   krompir
    • 500   juneći vrat
    • 0,5   peršun
    •   ren

Priprema

    Proces pripreme:

    Za početak napunite lonac hladnom vodom, a onda pređite na pripremu povrća. Crni luk presecite na pola i zapecite ga na ugrejanom tiganju sve dok ne dobije koricu. Isto uradite i sa jednom polovinom belog luka. U šerpu ubacite cele očišćene šargarepe i paškanat. Očistite opne od celera, pa i njega dodajte u šerpu. Kada je luk dobio koricu, ubacite i njega u šerpu. Dodajte biber u zrnu i lovorov list. Piletinu podelite na delove. Odsecite batak i karabatak, potom odvojte pileći file od kostiju i dodajte ga u šerpu. Dodajte potom krompir i šnicle junećeg vrata. Ubacite i peršun. Kada supa proključa kašikom uklonite penu koja se stvara. Potom smanjite jačinu ringle, poklopite i ostavite da se kuva 2 do 3 sata. Pri serviranju dodajte ren.

    Prijatno.