Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Riblji kroketi sa dodatkom spanaća i krompira

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za krokete:

Oslić Oslić500 g g
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna100 g g
Mladi luk Mladi luk2 kom. kom.
Ovsene pahuljice Ovsene pahuljice2 supene kašike supena kašika
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 supene kašike supena kašika
Jaja Jaja2 kom. kom.
Peršun Peršun
So So
Biber Biber
Kari Kari1 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk1 čena čen
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje20 ml ml

Potrebni sastojci za prilog:

Crveni krompir Crveni krompir300 g g
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje50 ml ml
Spanać Spanać1 prstohvat prstohvat
Beli luk Beli luk2 čena čen
So So
Biber Biber

Riblji kroketi sa dodatkom spanaća i krompira

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

40 min
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Krompir stavite da se kuva, pazeći da se ne prekuva. Za to vreme, iseckajte mladi luk što sitnije. Ribu isecite na komadiće i dodajte u činiju sa lukom. Zatim, u smesu dodajte još i pirinač, ovsene pahuljice, dva jaja, peršun, so, biber i kari puder. Blago promešajte, zatim dodajte beli luk i ponovo promešajte. Krokete oblikujte rukama, vodeći računa da, po masi, budu jednaki. Kada ih sve poređate, premažite ih maslinovim uljem. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 20tak minuta.

Dok se kroketi peku, počnite sa pripremom krompira sa spanaćem. U zagrejano ulje, stavite oceđen skuvan krompir. Dodajte u njega beli luk i blanširani spanać. Dodajte so i biber. Lagano mešajte da se krompir ne bi raspao. Kada su kroketi gotovi, servirajte ih sa prilogom.

Prijatno!