
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za krokete:
Oslić Oslić | 500 g g | |
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna | 100 g g | |
Mladi luk Mladi luk | 2 kom. kom. | |
Ovsene pahuljice Ovsene pahuljice | 2 supene kašike supena kašika | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 supene kašike supena kašika | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Peršun Peršun | ||
So So | ||
Biber Biber | ||
Kari Kari | 1 supene kašike supena kašika | |
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 20 ml ml |
Potrebni sastojci za prilog:
Crveni krompir Crveni krompir | 300 g g | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 50 ml ml | |
Spanać Spanać | 1 prstohvat prstohvat | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRiblji kroketi sa dodatkom spanaća i krompira
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Krompir stavite da se kuva, pazeći da se ne prekuva. Za to vreme, iseckajte mladi luk što sitnije. Ribu isecite na komadiće i dodajte u činiju sa lukom. Zatim, u smesu dodajte još i pirinač, ovsene pahuljice, dva jaja, peršun, so, biber i kari puder. Blago promešajte, zatim dodajte beli luk i ponovo promešajte. Krokete oblikujte rukama, vodeći računa da, po masi, budu jednaki. Kada ih sve poređate, premažite ih maslinovim uljem. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 20tak minuta.
Dok se kroketi peku, počnite sa pripremom krompira sa spanaćem. U zagrejano ulje, stavite oceđen skuvan krompir. Dodajte u njega beli luk i blanširani spanać. Dodajte so i biber. Lagano mešajte da se krompir ne bi raspao. Kada su kroketi gotovi, servirajte ih sa prilogom.
Prijatno!