Riblji kroketi sa dodatkom spanaća i krompira

Riblji kroketi sa dodatkom spanaća i krompira image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za krokete:

    • 500   g oslić
    • 100   g pirinač okruglog zrna
    • 2   kom. mladi luk
    • 2   supene kašike ovsene pahuljice
    • 1   supena kašika mlevena slatka paprika
    • 2   kom. jaja
    •   peršun
    •   so
    •   biber
    • 1   supena kašika kari
    • 1   čen beli luk
    • 20   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
  • Potrebni sastojci za prilog:

    • 300   g crveni krompir
    • 50   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 1   prstohvat spanać
    • 2   čena beli luk
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Krompir stavite da se kuva, pazeći da se ne prekuva. Za to vreme, iseckajte mladi luk što sitnije. Ribu isecite na komadiće i dodajte u činiju sa lukom. Zatim, u smesu dodajte još i pirinač, ovsene pahuljice, dva jaja, peršun, so, biber i kari puder. Blago promešajte, zatim dodajte beli luk i ponovo promešajte. Krokete oblikujte rukama, vodeći računa da, po masi, budu jednaki. Kada ih sve poređate, premažite ih maslinovim uljem. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 20tak minuta.

    Dok se kroketi peku, počnite sa pripremom krompira sa spanaćem. U zagrejano ulje, stavite oceđen skuvan krompir. Dodajte u njega beli luk i blanširani spanać. Dodajte so i biber. Lagano mešajte da se krompir ne bi raspao. Kada su kroketi gotovi, servirajte ih sa prilogom.

    Prijatno!