
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Oslić Oslić | 1 kg kg | ||
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | ||
Crvena paprika Crvena paprika | 2 kom. kom. | ||
Paradajz Paradajz | 5 kom. kom. | ||
Miks začina Miks začina | 1 supene kašike supena kašika | ||
Sok od paradajza Sok od paradajza | 2 dl dl | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRiblji bećarac
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Oslić isecite po pola i očistite prema potrebi. Ribu posolite i pobiberite, a zatim umasirajte ove začine u nju i stavite je u pleh, a zatim i u rernu na 180 stepeni, 25 minuta. Pripremite crni luk tako što ćete ga iseći na listove i ubacite u zagrejanu šerpu sa suncokretovim uljem. Posolite i pobiberite, a zatim i promešajte luk.
Dok se on dinsta, pripremite papriku tako što ćete je iseći na šnite i ubacite u šerpu. Sledeće, isecite paradajz na kocke i ubacite ga u šerpu. Ponovo začinite jelo sa malo soli, dodatkom jelima i biberom. Povrće dinstajte još desetak minuta. Zatim, dodajte sok od paradajza, blago promešajte i ostavite da prokuva. Ribu izvadite iz rerne i prelijte njime ribu a zatim vratite pleh u rernu na još petnaestak minuta.
Prijatno!