
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Oslić Oslić | 1 kg kg | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Crvena paprika Crvena paprika | 2 kom. kom. | |
Paradajz Paradajz | 5 kom. kom. | |
Miks začina Miks začina | 1 supene kašike supena kašika | |
Sok od paradajza Sok od paradajza | 2 dl dl | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRiblji bećarac
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Oslić isecite po pola i očistite prema potrebi. Ribu posolite i pobiberite, a zatim umasirajte ove začine u nju i stavite je u pleh, a zatim i u rernu na 180 stepeni, 25 minuta. Pripremite crni luk tako što ćete ga iseći na listove i ubacite u zagrejanu šerpu sa suncokretovim uljem. Posolite i pobiberite, a zatim i promešajte luk.
Dok se on dinsta, pripremite papriku tako što ćete je iseći na šnite i ubacite u šerpu. Sledeće, isecite paradajz na kocke i ubacite ga u šerpu. Ponovo začinite jelo sa malo soli, dodatkom jelima i biberom. Povrće dinstajte još desetak minuta. Zatim, dodajte sok od paradajza, blago promešajte i ostavite da prokuva. Ribu izvadite iz rerne i prelijte njime ribu a zatim vratite pleh u rernu na još petnaestak minuta.
Prijatno!