Riblji bećarac

Riblji bećarac image
Težina pripreme Srednje
Priprema 25 min
Kuvanje 35 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   kg oslić
    • 1   glavica crni luk
    • 2   kom. crvena paprika
    • 5   kom. paradajz
    • 1   supena kašika miks začina
    • 2   dl sok od paradajza
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Oslić isecite po pola i očistite prema potrebi. Ribu posolite i pobiberite, a zatim umasirajte ove začine u nju i stavite je u pleh, a zatim i u rernu na 180 stepeni, 25 minuta. Pripremite crni luk tako što ćete ga iseći na listove i ubacite u zagrejanu šerpu sa suncokretovim uljem. Posolite i pobiberite, a zatim i promešajte luk.

    Dok se on dinsta, pripremite papriku tako što ćete je iseći na šnite i ubacite u šerpu. Sledeće, isecite paradajz na kocke i ubacite ga u šerpu. Ponovo začinite jelo sa malo soli, dodatkom jelima i biberom. Povrće dinstajte još desetak minuta. Zatim, dodajte sok od paradajza, blago promešajte i ostavite da prokuva. Ribu izvadite iz rerne i prelijte njime ribu a zatim vratite pleh u rernu na još petnaestak minuta.

    Prijatno!