Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Riblji bećarac

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Oslić Oslić1 kg kg
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Crvena paprika Crvena paprika2 kom. kom.
Paradajz Paradajz5 kom. kom.
Miks začina Miks začina1 supene kašike supena kašika
Sok od paradajza Sok od paradajza2 dl dl
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Riblji bećarac

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Oslić isecite po pola i očistite prema potrebi. Ribu posolite i pobiberite, a zatim umasirajte ove začine u nju i stavite je u pleh, a zatim i u rernu na 180 stepeni, 25 minuta. Pripremite crni luk tako što ćete ga iseći na listove i ubacite u zagrejanu šerpu sa suncokretovim uljem. Posolite i pobiberite, a zatim i promešajte luk.

Dok se on dinsta, pripremite papriku tako što ćete je iseći na šnite i ubacite u šerpu. Sledeće, isecite paradajz na kocke i ubacite ga u šerpu. Ponovo začinite jelo sa malo soli, dodatkom jelima i biberom. Povrće dinstajte još desetak minuta. Zatim, dodajte sok od paradajza, blago promešajte i ostavite da prokuva. Ribu izvadite iz rerne i prelijte njime ribu a zatim vratite pleh u rernu na još petnaestak minuta.

Prijatno!