Riblji bećarac

Riblji bećarac
Težina pripremeSrednje
Priprema25 min
Kuvanje35 min

Priprema

    Priprema:

    Oslić isecite po pola i očistite prema potrebi. Ribu posolite i pobiberite, a zatim umasirajte ove začine u nju i stavite je u pleh, a zatim i u rernu na 180 stepeni, 25 minuta. Pripremite crni luk tako što ćete ga iseći na listove i ubacite u zagrejanu šerpu sa suncokretovim uljem. Posolite i pobiberite, a zatim i promešajte luk.

    Dok se on dinsta, pripremite papriku tako što ćete je iseći na šnite i ubacite u šerpu. Sledeće, isecite paradajz na kocke i ubacite ga u šerpu. Ponovo začinite jelo sa malo soli, dodatkom jelima i biberom. Povrće dinstajte još desetak minuta. Zatim, dodajte sok od paradajza, blago promešajte i ostavite da prokuva. Ribu izvadite iz rerne i prelijte njime ribu a zatim vratite pleh u rernu na još petnaestak minuta.

    Prijatno!