
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Sastojci za sos:
Slanina Slanina | 50 g g | |
Maslac Maslac | 70 g g | |
Šitake pečurke Šitake pečurke | 20 g g | |
Crni luk Crni luk | 100 g g | |
Šargarepa Šargarepa | 100 g g | |
Peršun Peršun | 1 koren koren | |
Supa od povrća Supa od povrća | 0,75 l l | |
Belo vino Belo vino | 3 dl dl | |
Crveno vino Crveno vino | 1 dl dl | |
Belo brašno Belo brašno | 1 supene kašike supena kašika | |
Koncentrat paradajza Koncentrat paradajza | 2 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Biber Biber |
Sastojci za ramstek:
Ramstek Ramstek | 300 g g | |
Biber Biber | ||
So So | ||
Majčina dušica Majčina dušica | ||
Maslac Maslac | ||
Beli luk Beli luk | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRamstek sa sosom od vina
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Rastopite maslac na tihoj vatri i zagrejte sitno sečenu slaninu na njemu. Dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dobro upržite. Zatim, pospite brašnom i propržite, ali pazite da brašno ostane svetlo žute boje. Dodajte i sitno sečene pečurke. Propržite ih, nalijte belim vinom i supom.
Kada sos bude vrio, sipajte koncentrovani paradajz. Kuvajte sve na umerenoj vatri oko 20 minuta. Procedite ovako dobijen sos kroz gustu cediljku i pred serviranje sipajte crveno vino.
U zagrejani tiganj staviti maslac i malo suncokretovog ulja. Dodajte beli luk i majčinu dušicu. Ramstek posolite i pobiberite, pa ubacite u tiganj. Opecajte ga sa svih strana i onda stavite u rernu na 200 C, 10 minuta. Ostavite ga da odmori i servirajte ga sa sosom.
Prijatno!