
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Sastojci za sos:
Slanina Slanina | 50 g g | ||
Maslac Maslac | 70 g g | ||
Šitake pečurke Šitake pečurke | 20 g g | ||
Crni luk Crni luk | 100 g g | ||
Šargarepa Šargarepa | 100 g g | ||
Peršun Peršun | 1 koren koren | ||
Supa od povrća Supa od povrća | 0,75 l l | ||
Belo vino Belo vino | 3 dl dl | ||
Crveno vino Crveno vino | 1 dl dl | ||
Belo brašno Belo brašno | 1 supene kašike supena kašika | ||
Koncentrat paradajza Koncentrat paradajza | 2 supene kašike supena kašika | ||
So So | |||
Biber Biber |
Sastojci za ramstek:
Ramstek Ramstek | 300 g g | ||
Biber Biber | |||
So So | |||
Majčina dušica Majčina dušica | |||
Maslac Maslac | |||
Beli luk Beli luk | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRamstek sa sosom od vina
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Rastopite maslac na tihoj vatri i zagrejte sitno sečenu slaninu na njemu. Dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dobro upržite. Zatim, pospite brašnom i propržite, ali pazite da brašno ostane svetlo žute boje. Dodajte i sitno sečene pečurke. Propržite ih, nalijte belim vinom i supom.
Kada sos bude vrio, sipajte koncentrovani paradajz. Kuvajte sve na umerenoj vatri oko 20 minuta. Procedite ovako dobijen sos kroz gustu cediljku i pred serviranje sipajte crveno vino.
U zagrejani tiganj staviti maslac i malo suncokretovog ulja. Dodajte beli luk i majčinu dušicu. Ramstek posolite i pobiberite, pa ubacite u tiganj. Opecajte ga sa svih strana i onda stavite u rernu na 200 C, 10 minuta. Ostavite ga da odmori i servirajte ga sa sosom.
Prijatno!