Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ramstek sa sosom od vina

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Sastojci za sos:

Slanina Slanina50 g g
Maslac Maslac70 g g
Šitake pečurke Šitake pečurke20 g g
Crni luk Crni luk100 g g
Šargarepa Šargarepa100 g g
Peršun Peršun1 koren koren
Supa od povrća Supa od povrća0,75 l l
Belo vino Belo vino3 dl dl
Crveno vino Crveno vino1 dl dl
Belo brašno Belo brašno1 supene kašike supena kašika
Koncentrat paradajza Koncentrat paradajza2 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber

Sastojci za ramstek:

Ramstek Ramstek300 g g
Biber Biber
So So
Majčina dušica Majčina dušica
Maslac Maslac
Beli luk Beli luk
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Ramstek sa sosom od vina

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

40 min
(2)

Proces pripreme

Priprema:

Rastopite maslac na tihoj vatri i zagrejte sitno sečenu slaninu na njemu. Dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dobro upržite. Zatim, pospite brašnom i propržite, ali pazite da brašno ostane svetlo žute boje. Dodajte i sitno sečene pečurke. Propržite ih, nalijte belim vinom i supom.

Kada sos bude vrio, sipajte koncentrovani paradajz. Kuvajte sve na umerenoj vatri oko 20 minuta. Procedite ovako dobijen sos kroz gustu cediljku i pred serviranje sipajte crveno vino.

U zagrejani tiganj staviti maslac i malo suncokretovog ulja. Dodajte beli luk i majčinu dušicu. Ramstek posolite i pobiberite, pa ubacite u tiganj. Opecajte ga sa svih strana i onda stavite u rernu na 200 C, 10 minuta. Ostavite ga da odmori i servirajte ga sa sosom.

Prijatno!