
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za pire:
Celer Celer | 300 g g | |
Maslac Maslac | 135 g g | |
Med Med | 1 supene kašike supena kašika | |
Mleko Mleko | 400 ml ml | |
So So |
Potrebni sastojci za ramstek:
Ramstek Ramstek | 400 g g | |
Senf Senf | 4 kafene kašičice kafena kašičica | |
Maslac Maslac | 75 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRamstek i pire od celera
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Za pire od celera: isecite celer na kocke. Maslac otopite u tiganju, ubacite celer unutra i prosotirajte ga oko 5 minuta. Dodajte kašiku meda, promešajte i sipajte mleko. Smanjite vatru, dodajte malo soli i pustite da se krčka, proveravajući redovno. Zatim dodajte još maslaca i dobro izblendajte pire.
Zagrejte tiganj i dobro usolite ramstek, dodajući mu i biber i premaz od senfa. U tiganj sipajte malo uglja i kada se ono zagreje, pržite meso tri minuta sa obe strane. Prilikom okretanja, premažite i drugu stranu mesa senfom. Ne zaboravite da meso okrenete i na bočne strane. Kada meso bude gotovo, dodajte maslac u tiganj i kupajte meso otopljenim maslacem, a zatim prebacite meso na dasku i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Meso zatim isecite i servirajte zajedno sa pireom.
Prijatno!