Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ramstek i pire od celera

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za pire:

Celer Celer300 g g
Maslac Maslac135 g g
Med Med1 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko400 ml ml
So So

Potrebni sastojci za ramstek:

Ramstek Ramstek400 g g
Senf Senf4 kafene kašičice kafena kašičica
Maslac Maslac75 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Ramstek i pire od celera

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(2)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Za pire od celera: isecite celer na kocke. Maslac otopite u tiganju, ubacite celer unutra i prosotirajte ga oko 5 minuta. Dodajte kašiku meda, promešajte i sipajte mleko. Smanjite vatru, dodajte malo soli i pustite da se krčka, proveravajući redovno. Zatim dodajte još maslaca i dobro izblendajte pire.

Zagrejte tiganj i dobro usolite ramstek, dodajući mu i biber i premaz od senfa. U tiganj sipajte malo uglja i kada se ono zagreje, pržite meso tri minuta sa obe strane. Prilikom okretanja, premažite i drugu stranu mesa senfom. Ne zaboravite da meso okrenete i na bočne strane. Kada meso bude gotovo, dodajte maslac u tiganj i kupajte meso otopljenim maslacem, a zatim prebacite meso na dasku i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Meso zatim isecite i servirajte zajedno sa pireom.

Prijatno!