Ramstek i pire od celera

Ramstek i pire od celera image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 10 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci za pire:

    • 300   g celer
    • 135   g maslac
    • 1   supena kašika med
    • 400   ml mleko
    •   so
  • Potrebni sastojci za ramstek:

    • 400   g ramstek
    • 4   kafene kašičice senf
    • 75   g maslac
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Za pire od celera: isecite celer na kocke. Maslac otopite u tiganju, ubacite celer unutra i prosotirajte ga oko 5 minuta. Dodajte kašiku meda, promešajte i sipajte mleko. Smanjite vatru, dodajte malo soli i pustite da se krčka, proveravajući redovno. Zatim dodajte još maslaca i dobro izblendajte pire.

    Zagrejte tiganj i dobro usolite ramstek, dodajući mu i biber i premaz od senfa. U tiganj sipajte malo uglja i kada se ono zagreje, pržite meso tri minuta sa obe strane. Prilikom okretanja, premažite i drugu stranu mesa senfom. Ne zaboravite da meso okrenete i na bočne strane. Kada meso bude gotovo, dodajte maslac u tiganj i kupajte meso otopljenim maslacem, a zatim prebacite meso na dasku i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Meso zatim isecite i servirajte zajedno sa pireom.

    Prijatno!