Ramstek i pire od celera

Ramstek i pire od celera
Težina pripremeSrednje
Priprema20 min
Kuvanje10 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Za pire od celera: isecite celer na kocke. Maslac otopite u tiganju, ubacite celer unutra i prosotirajte ga oko 5 minuta. Dodajte kašiku meda, promešajte i sipajte mleko. Smanjite vatru, dodajte malo soli i pustite da se krčka, proveravajući redovno. Zatim dodajte još maslaca i dobro izblendajte pire.

    Zagrejte tiganj i dobro usolite ramstek, dodajući mu i biber i premaz od senfa. U tiganj sipajte malo uglja i kada se ono zagreje, pržite meso tri minuta sa obe strane. Prilikom okretanja, premažite i drugu stranu mesa senfom. Ne zaboravite da meso okrenete i na bočne strane. Kada meso bude gotovo, dodajte maslac u tiganj i kupajte meso otopljenim maslacem, a zatim prebacite meso na dasku i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Meso zatim isecite i servirajte zajedno sa pireom.

    Prijatno!