Punjene tikvice

Punjene tikvice image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 3   - 4   kom. tikvica
    • 300   g usitnjeno svinjsko meso
    • 1   kom. praziluk
    • 1   veza peršun
    • 100   g komorač
    • 100   g kinoa
    • 50   g gauda sir
    •   so
    •   biber
    • 100   g mocarela sir
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Tikvicu isecite na pola po dužini, zatim je izdubite. Na maslinovom ulju propržite seckani praziluk i komorač. Dodajte mleveno meso i začine. Nakon kratkog dinstanja, sklonite mešavinu sa ringle, dodajte sitno seckani sir i peršun. Punite prethodno pripremljene tikvice, a onda ih zapecite u rerni na 180 C 20 minuta. Pred kraj dodajte seckanu mocarelu i ostavite u rerni još par minuta. Gotovo jelo prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite seckanim peršunom.

    Prijatno!