Priprema:
Punjene tikvice
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 3 - 4 kom. tikvica
- 300 g usitnjeno svinjsko meso
- 1 kom. praziluk
- 1 veza peršun
- 100 g komorač
- 100 g kinoa
- 50 g gauda sir
- so
- biber
- 100 g mocarela sir
- ekstradevičansko maslinovo ulje
Priprema
Tikvicu isecite na pola po dužini, zatim je izdubite. Na maslinovom ulju propržite seckani praziluk i komorač. Dodajte mleveno meso i začine. Nakon kratkog dinstanja, sklonite mešavinu sa ringle, dodajte sitno seckani sir i peršun. Punite prethodno pripremljene tikvice, a onda ih zapecite u rerni na 180 C 20 minuta. Pred kraj dodajte seckanu mocarelu i ostavite u rerni još par minuta. Gotovo jelo prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite seckanim peršunom.
Prijatno!