Punjene lignje

Punjene lignje
Težina pripremeTeško
Priprema10 min
Kuvanje20 min

Priprema

    Priprema:

    Počnite sa pripremom lignji tako što ćete odvojiti krake lignji od

    tela i iseći ih na sitno. Zagrejte tiganj na jačoj vatri, pa čim se zagreje,

    dodati maslinovo ulje i smanjiti vatru na srednju jačinu. Zatim u

    tiganju kratko propržiti sitno isečene krake lignji i skloniti sa vatre,

    dok se ne pripreme sastojci za punjenje. Peršun i beli luk sitno iseći,

    zatim u već zagrejanom tiganju dodati blitvu, beli luk, pržene krake

    lignji, biber i malo soli. Promešajte i dodajte vino i poklopite tiganj

    na 5 do 10 minuta. Isecite gaudu na štapiće i obmotajte štapiće gaude

    pršutom. Lignje prvo puniti sa štapićima gaude i pršute i ostatak

    napuniti blitvom. Koristite čačkalice da zatvorite lignje.

    Nakon punjenja, propržiti lignje u tiganju sa obe strane dok ne

    porumene. Posolite i pobiberite lignje po želji i dodajte seckani peršun,

    izvadite čačkalice i sve preliti sa m alo maslinovog ulja.

    Prijatno!