Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Punjene lignje

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Lignje Lignje1 pakovanja pakovanje
Pršuta Pršuta100 g g
Blitva Blitva400 g g
Beli luk Beli luk4 čena čen
Gauda sir Gauda sir200 g g
So So
Biber Biber
Peršun Peršun
Belo vino Belo vino100 ml ml

Punjene lignje

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(13)

Proces pripreme

Priprema:


Počnite sa pripremom lignji tako što ćete odvojiti krake lignji od
tela i iseći ih na sitno. Zagrejte tiganj na jačoj vatri, pa čim se zagreje,
dodati maslinovo ulje i smanjiti vatru na srednju jačinu. Zatim u
tiganju kratko propržiti sitno isečene krake lignji i skloniti sa vatre,
dok se ne pripreme sastojci za punjenje. Peršun i beli luk sitno iseći,
zatim u već zagrejanom tiganju dodati blitvu, beli luk, pržene krake
lignji, biber i malo soli. Promešajte i dodajte vino i poklopite tiganj
na 5 do 10 minuta. Isecite gaudu na štapiće i obmotajte štapiće gaude
pršutom. Lignje prvo puniti sa štapićima gaude i pršute i ostatak
napuniti blitvom. Koristite čačkalice da zatvorite lignje.


Nakon punjenja, propržiti lignje u tiganju sa obe strane dok ne
porumene. Posolite i pobiberite lignje po želji i dodajte seckani peršun,
izvadite čačkalice i sve preliti sa m alo maslinovog ulja.

Prijatno!