Priprema
Priprema:
Počnite sa pripremom lignji tako što ćete odvojiti krake lignji od
tela i iseći ih na sitno. Zagrejte tiganj na jačoj vatri, pa čim se zagreje,
dodati maslinovo ulje i smanjiti vatru na srednju jačinu. Zatim u
tiganju kratko propržiti sitno isečene krake lignji i skloniti sa vatre,
dok se ne pripreme sastojci za punjenje. Peršun i beli luk sitno iseći,
zatim u već zagrejanom tiganju dodati blitvu, beli luk, pržene krake
lignji, biber i malo soli. Promešajte i dodajte vino i poklopite tiganj
na 5 do 10 minuta. Isecite gaudu na štapiće i obmotajte štapiće gaude
pršutom. Lignje prvo puniti sa štapićima gaude i pršute i ostatak
napuniti blitvom. Koristite čačkalice da zatvorite lignje.
Nakon punjenja, propržiti lignje u tiganju sa obe strane dok ne
porumene. Posolite i pobiberite lignje po želji i dodajte seckani peršun,
izvadite čačkalice i sve preliti sa m alo maslinovog ulja.
Prijatno!