Krompir isecite na kocke i kuvajte u posoljenoj vodi na najjačoj temperaturi. Procedite krompir kada se skuva, pa prebacite u vatrostalnu činiju i zalijte prethodno napravljenim bešamelom. Odozgo pospite sitno iseckanim Camembert sirom i pistaćima. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.
Punjena piletina sa gratiniranim krompirom
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci za gratinitani krompir:
- 600 g beli krompir
- voda
- 1 supena kašika so
- 70 g maslac
- 4 supene kašike belo brašno
- 1 l mleko
- 1 kom. žumance
- 100 g edamer sir
- 120 g camembert sir
- 70 g pistaći
-
Potrebni sastojci za piletinu:
- 500 g pileći file
- 100 g mortadela
- 100 g trapist sir
- so
Priprema
U otopljeni maslac dodajte brašno i mleko. Odvojite žumance od belanceta, i žumance dodajte u bešamel.
Krupno narendajte edamer sir, pa i njega dodajte bešamelu i mešajte dok se ne otopi.Rasecite piletinu po sredini, blago usolite, pa zatim punite mortadelom i listićima kačkavalja. Prebacite u nauljenu vatrostalnu činiju i odozgo malo posolite. Ponovite isto sa svakim komadom piletine. Pecite piletinu 30 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!