Punjena piletina sa gratiniranim krompirom

Punjena piletina sa gratiniranim krompirom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 40 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za gratinitani krompir:

    • 600   g beli krompir
    •   voda
    • 1   supena kašika so
    • 70   g maslac
    • 4   supene kašike belo brašno
    • 1   l mleko
    • 1   kom. žumance
    • 100   g edamer sir
    • 120   g camembert sir
    • 70   g pistaći
  • Potrebni sastojci za piletinu:

    • 500   g pileći file
    • 100   g mortadela
    • 100   g trapist sir
    •   so

Priprema

  1. Krompir isecite na kocke i kuvajte u posoljenoj vodi na najjačoj temperaturi. Procedite krompir kada se skuva, pa prebacite u vatrostalnu činiju i zalijte prethodno napravljenim bešamelom. Odozgo pospite sitno iseckanim Camembert sirom i pistaćima. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

  2. Za bešamel:
  3. U otopljeni maslac dodajte brašno i mleko. Odvojite žumance od belanceta, i žumance dodajte u bešamel.
    Krupno narendajte edamer sir, pa i njega dodajte bešamelu i mešajte dok se ne otopi.

  4. Piletina:
  5. Rasecite piletinu po sredini, blago usolite, pa zatim punite mortadelom i listićima kačkavalja. Prebacite u nauljenu vatrostalnu činiju i odozgo malo posolite. Ponovite isto sa svakim komadom piletine. Pecite piletinu 30 minuta na 180 stepeni.
    Prijatno!