Priprema
- Krompir isecite na kocke i kuvajte u posoljenoj vodi na najjačoj temperaturi. Procedite krompir kada se skuva, pa prebacite u vatrostalnu činiju i zalijte prethodno napravljenim bešamelom. Odozgo pospite sitno iseckanim Camembert sirom i pistaćima. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Za bešamel:
- U otopljeni maslac dodajte brašno i mleko. Odvojite žumance od belanceta, i žumance dodajte u bešamel. Krupno narendajte edamer sir, pa i njega dodajte bešamelu i mešajte dok se ne otopi. Piletina:
- Rasecite piletinu po sredini, blago usolite, pa zatim punite mortadelom i listićima kačkavalja. Prebacite u nauljenu vatrostalnu činiju i odozgo malo posolite. Ponovite isto sa svakim komadom piletine. Pecite piletinu 30 minuta na 180 stepeni. Prijatno!