Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Punjena keleraba

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Keleraba Keleraba4 kom. kom.
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna100 g g
Crvena paprika Crvena paprika1 kom. kom.
So So
Mladi crni luk Mladi crni luk1 veze veza
Maslac Maslac2 supene kašike supena kašika
Biber Biber
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 kafene kašičice kafena kašičica
Peršun Peršun1 veze veza
Gauda sir Gauda sir150 g g
Ulje Ulje

Punjena keleraba

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(6)

Proces pripreme

Priprema:

Kelerabu očistiti i izdubiti, pritom ostaviti obod debljine oko 1 cm. Kuvati 10 minuta u ključaloj slanoj vodi. Pirinač kuvati u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Meso kelerabe iseći na veće komade. Očistiti papriku i mladi crni luk, iz paprike izvaditi semenke, iseckati i jedno i drugo. Propržiti na vrelom puteru 5 minuta, dodati po želji so, biber i mlevenu papriku. Listiće peršuna počupati i iseckati. Sa pirinčem dodati u povrće i začiniti. Gaudu izrendati, polovinu staviti u povrće.

Kelerabu ocediti i napuniti smesom. Ostatak fila sipati u podmazani kalup za pečenje, staviti preko njega kelerabu i posuti ostatkom sira. U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 20 minuta na temperaturi od 200 °C.

Ishrana

Masti18 g Ugljeni hidrati34 g Proteini17 g kCal382 kJ1598