Prženi pirinač

Prženi pirinač image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   čaša basmati pirinač
    • 2   čaše voda
    • 70   g šampinjoni
    •   so
    • 10   g đumbir
    • 600   g miks povrća
    • 1   kom. jaja
    •   soja sos
    •   kikiriki
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Operite pirinač, prebacite ga u šerpu i u razmeri 2:1 dodajte vodu. Uključite ringlu na maksimum do ključanja, potom smanjite na minimum i sačekajte da pirinač upije svu vodu. Zagrejte malo suncokretovog ulja u tiganju i u njega ubacite iseckane pečurke. Blago posolite. Kada ste malo izdinstali pečurke dodajte u njih i što sitnije iseckan đumbir, potom dodajte azijsku mešavinu. Kada se povrće udinsta, dodajte pirinač i dobro izmešajte. Potom u tiganju napravite rupu na sredini tako što ćete smesu sa sredini pomerati ka krajevima. U taj prostor uspite izmućeno jaje. Lagano sjedinite sve. Prilikom serviranja, jelo pospite kikirikijem i soja sosom.

    Prijatno!