Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Prženi pirinač

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Basmati pirinač Basmati pirinač1 čaše čaša
Voda Voda2 čaše čaša
Šampinjoni Šampinjoni70 g g
So So
Đumbir Đumbir10 g g
Miks povrća Miks povrća600 g g
Jaja Jaja1 kom. kom.
Soja sos Soja sos
Kikiriki Kikiriki
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Prženi pirinač

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(55)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Operite pirinač, prebacite ga u šerpu i u razmeri 2:1 dodajte vodu. Uključite ringlu na maksimum do ključanja, potom smanjite na minimum i sačekajte da pirinač upije svu vodu. Zagrejte malo suncokretovog ulja u tiganju i u njega ubacite iseckane pečurke. Blago posolite. Kada ste malo izdinstali pečurke dodajte u njih i što sitnije iseckan đumbir, potom dodajte azijsku mešavinu. Kada se povrće udinsta, dodajte pirinač i dobro izmešajte. Potom u tiganju napravite rupu na sredini tako što ćete smesu sa sredini pomerati ka krajevima. U taj prostor uspite izmućeno jaje. Lagano sjedinite sve. Prilikom serviranja, jelo pospite kikirikijem i soja sosom.

Prijatno!