
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Basmati pirinač Basmati pirinač | 1 čaše čaša | ||
Voda Voda | 2 čaše čaša | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 70 g g | ||
So So | |||
Đumbir Đumbir | 10 g g | ||
Miks povrća Miks povrća | 600 g g | ||
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | ||
Soja sos Soja sos | |||
Kikiriki Kikiriki | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrženi pirinač
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Operite pirinač, prebacite ga u šerpu i u razmeri 2:1 dodajte vodu. Uključite ringlu na maksimum do ključanja, potom smanjite na minimum i sačekajte da pirinač upije svu vodu. Zagrejte malo suncokretovog ulja u tiganju i u njega ubacite iseckane pečurke. Blago posolite. Kada ste malo izdinstali pečurke dodajte u njih i što sitnije iseckan đumbir, potom dodajte azijsku mešavinu. Kada se povrće udinsta, dodajte pirinač i dobro izmešajte. Potom u tiganju napravite rupu na sredini tako što ćete smesu sa sredini pomerati ka krajevima. U taj prostor uspite izmućeno jaje. Lagano sjedinite sve. Prilikom serviranja, jelo pospite kikirikijem i soja sosom.
Prijatno!