
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Basmati pirinač Basmati pirinač | 1 čaše čaša | |
Voda Voda | 2 čaše čaša | |
Šampinjoni Šampinjoni | 70 g g | |
So So | ||
Đumbir Đumbir | 10 g g | |
Miks povrća Miks povrća | 600 g g | |
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | |
Soja sos Soja sos | ||
Kikiriki Kikiriki | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrženi pirinač
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Operite pirinač, prebacite ga u šerpu i u razmeri 2:1 dodajte vodu. Uključite ringlu na maksimum do ključanja, potom smanjite na minimum i sačekajte da pirinač upije svu vodu. Zagrejte malo suncokretovog ulja u tiganju i u njega ubacite iseckane pečurke. Blago posolite. Kada ste malo izdinstali pečurke dodajte u njih i što sitnije iseckan đumbir, potom dodajte azijsku mešavinu. Kada se povrće udinsta, dodajte pirinač i dobro izmešajte. Potom u tiganju napravite rupu na sredini tako što ćete smesu sa sredini pomerati ka krajevima. U taj prostor uspite izmućeno jaje. Lagano sjedinite sve. Prilikom serviranja, jelo pospite kikirikijem i soja sosom.
Prijatno!