Prolećne rolnice

Prolećne rolnice image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 10 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 200   g kineski kupus
    • 200   g kupus
    • 150   g šargarepa
    • 100   g krastavac
    • 100   g praziluk
    •   so
    • 2   kom. jaja
    • 150   g kikiriki
    • 2   supene kašike soja sos
    • 200   g kore za pitu
    • 1   kom. mladi luk
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Iseckajte kineski i obični kupus, kao i šargarepu, krastavac i praziluk. Kikiriki usitnite. Pripremite i dva jaja, koja ćete razmutiti i staviti po strani. Sipajte ulje na zagrejani tiganj i lagano sotirajte povrće. Dodajte malo soli. Preko uprženog povrća, dodajte tri kašike soja sosa i dodajte kikiriki. Sve prebacite u jednu činijicu. Kore formirajte u željenu dimenziju i kreirajte rolnice: jedna kora, malo mase po strani, četkicom premažite kore uz pomoć jaja i smotajte u rolnicu. Gotove rolnice ubacite u tiganj sa zagrejanim uljem i pržite oko 2 minuta sa svake strane. Pred serviranje isecite malo mladog luka za dekoraciju i uživajte!

    Prijatno!