Proces pripreme:
Prolećne rolnice
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 200 g kineski kupus
- 200 g kupus
- 150 g šargarepa
- 100 g krastavac
- 100 g praziluk
- so
- 2 kom. jaja
- 150 g kikiriki
- 2 supene kašike soja sos
- 200 g kore za pitu
- 1 kom. mladi luk
- suncokretovo ulje
Priprema
Iseckajte kineski i obični kupus, kao i šargarepu, krastavac i praziluk. Kikiriki usitnite. Pripremite i dva jaja, koja ćete razmutiti i staviti po strani. Sipajte ulje na zagrejani tiganj i lagano sotirajte povrće. Dodajte malo soli. Preko uprženog povrća, dodajte tri kašike soja sosa i dodajte kikiriki. Sve prebacite u jednu činijicu. Kore formirajte u željenu dimenziju i kreirajte rolnice: jedna kora, malo mase po strani, četkicom premažite kore uz pomoć jaja i smotajte u rolnicu. Gotove rolnice ubacite u tiganj sa zagrejanim uljem i pržite oko 2 minuta sa svake strane. Pred serviranje isecite malo mladog luka za dekoraciju i uživajte!
Prijatno!