
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Plavi patlidžan Plavi patlidžan | 1 kom. kom. | |
Tikvica Tikvica | 2 kom. kom. | |
Šampinjoni Šampinjoni | 400 g g | |
Paradajz Paradajz | 2 kom. kom. | |
Trapist sir Trapist sir | 300 g g | |
Sok od paradajza Sok od paradajza | 500 ml ml | |
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka | 500 ml ml | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listProlećna musaka
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Isecite patlidžan na krugove i izgrilujte ga na malo zagrejanog ulja u tiganju. Na isti način isecite i tikvice i pecite ih oko minut sa svake strane. Kada okrenete povrće blago ga posolite. Pečurke iseckajte na sitne listiće i na malo ulja ih izgrilujte. Dok se griluju blago posolite. Paradajz isecite na krugove i izrendajte kačkavalj.
Na dno tepsije poređajte prvo patlidžan, potom pečurke, kačkavalj, pa paradajz. Ponovite pečurke i kačkavalj, pa poređajte tikvice. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve namirnice. Na kraju zalijte paradajz sokom, i pecite nekih 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U činiji umutite dva jaja i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Izvadite musaku, prelijte je umućenom smesom i vratite da se peče dodatnih 30 minuta.
Prijatno!