Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Prolećna musaka

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Plavi patlidžan Plavi patlidžan1 kom. kom.
Tikvica Tikvica2 kom. kom.
Šampinjoni Šampinjoni400 g g
Paradajz Paradajz2 kom. kom.
Trapist sir Trapist sir300 g g
Sok od paradajza Sok od paradajza500 ml ml
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka500 ml ml
Jaja Jaja2 kom. kom.
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Prolećna musaka

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:20 h
(100)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Isecite patlidžan na krugove i izgrilujte ga na malo zagrejanog ulja u tiganju. Na isti način isecite i tikvice i pecite ih oko minut sa svake strane. Kada okrenete povrće blago ga posolite. Pečurke iseckajte na sitne listiće i na malo ulja ih izgrilujte. Dok se griluju blago posolite. Paradajz isecite na krugove i izrendajte kačkavalj.

Na dno tepsije poređajte prvo patlidžan, potom pečurke, kačkavalj, pa paradajz. Ponovite pečurke i kačkavalj, pa poređajte tikvice. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve namirnice. Na kraju zalijte paradajz sokom, i pecite nekih 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U činiji umutite dva jaja i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Izvadite musaku, prelijte je umućenom smesom i vratite da se peče dodatnih 30 minuta.

Prijatno!