Prolećna musaka

Prolećna musaka image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   kom. plavi patlidžan
    • 2   kom. tikvica
    • 400   g šampinjoni
    • 2   kom. paradajz
    • 300   g trapist sir
    • 500   ml sok od paradajza
    • 500   ml neutralna pavlaka
    • 2   kom. jaja
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Isecite patlidžan na krugove i izgrilujte ga na malo zagrejanog ulja u tiganju. Na isti način isecite i tikvice i pecite ih oko minut sa svake strane. Kada okrenete povrće blago ga posolite. Pečurke iseckajte na sitne listiće i na malo ulja ih izgrilujte. Dok se griluju blago posolite. Paradajz isecite na krugove i izrendajte kačkavalj.

    Na dno tepsije poređajte prvo patlidžan, potom pečurke, kačkavalj, pa paradajz. Ponovite pečurke i kačkavalj, pa poređajte tikvice. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve namirnice. Na kraju zalijte paradajz sokom, i pecite nekih 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U činiji umutite dva jaja i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Izvadite musaku, prelijte je umućenom smesom i vratite da se peče dodatnih 30 minuta.

    Prijatno!