
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Plavi patlidžan Plavi patlidžan | 1 kom. kom. | ||
Tikvica Tikvica | 2 kom. kom. | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 400 g g | ||
Paradajz Paradajz | 2 kom. kom. | ||
Trapist sir Trapist sir | 300 g g | ||
Sok od paradajza Sok od paradajza | 500 ml ml | ||
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka | 500 ml ml | ||
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listProlećna musaka
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Isecite patlidžan na krugove i izgrilujte ga na malo zagrejanog ulja u tiganju. Na isti način isecite i tikvice i pecite ih oko minut sa svake strane. Kada okrenete povrće blago ga posolite. Pečurke iseckajte na sitne listiće i na malo ulja ih izgrilujte. Dok se griluju blago posolite. Paradajz isecite na krugove i izrendajte kačkavalj.
Na dno tepsije poređajte prvo patlidžan, potom pečurke, kačkavalj, pa paradajz. Ponovite pečurke i kačkavalj, pa poređajte tikvice. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve namirnice. Na kraju zalijte paradajz sokom, i pecite nekih 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U činiji umutite dva jaja i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Izvadite musaku, prelijte je umućenom smesom i vratite da se peče dodatnih 30 minuta.
Prijatno!