Prebranac sa pečenim lososom i salata od cvekle

Prebranac sa pečenim lososom i salata od cvekle image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 40 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za pasulj:

    • 200   g pasulj
    •   voda
    • 1   glavica crni luk
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 3   kom. praziluk
    • 1   kom. crvena paprika
    • 250   ml paradajz pire
    • 2   lista lovorov list
    • 2   prstohvat so
    •   prstohvat biber
  • Potrebni sastojci za losos:

    •   filet lososa
    •   so
  • Potrebni sastojci za salatu:

    • 2   čena beli luk
    • 400   g kuvana cvekla
    • 3   prstohvat so
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 2   supene kašike aceto balzamika

Priprema

    Proces pripreme:

    Pasulj staviti da se kuva, naliti vodom i pustiti da proključa. Prvu vodu bacamo, potom nalijemo opet hladnom vodom i ostavimo da se kuva sve dok ne omekša. Iseckate glavicu crnog luka na sitne kockice, dodate dve kašike suncokretovog ulja u tiganj, dodate luk. Nakon toga dodajete praziluk u tiganj. Iseckati crvenu papriku na sitne kockice i dodati u tiganj, promešati. Dodajemo kuvani pasulj u tiganj, nalivamo malo pradajz sosa, dva lovorova lista, dva prstohvata soli, prstohvat bibera. Prebacujemo sve u pleh za pečenje i rasporedjujemo ravnomerno.

    Na kraju, posolimo file lososa, stavimo preko pasulja i ubacimo u rernu zagrejanu na 180 stepeni, 20 minuta.

    Salata od cvekle: Iseckate dva čena belog luka i cveklu na sitne kockice, promešamo, dodamo 3 prstohvata soli, dve kašike ulja i dve kašike balsamica. Sve lepo promešati i spremno je za serviranje!

    Prijatno!