Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Praseće pečenje

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za pečenje:

Svinjska plećka Svinjska plećka
Bosiljak Bosiljak2 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk2 supene kašike supena kašika
Ljuta crvena paprika Ljuta crvena paprika1 supene kašike supena kašika
Mlevena paprika Mlevena paprika2 supene kašike supena kašika
Biber Biber1 supene kašike supena kašika
So So10 prstohvat prstohvat
Crveni krompir Crveni krompir1,5 kg kg
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje3 supene kašike supena kašika
So So4 prstohvat prstohvat
Slanina Slanina400 g g
Voda Voda2 čaše čaša
Med Med5 supene kašike supena kašika

Potrebni sastojci za sos:

Kisela pavlaka Kisela pavlaka400 g g
Ren Ren4 kafene kašičice kafena kašičica
So So2 prstohvat prstohvat
Peršun Peršun0,5 veze veza
Biber Biber

Praseće pečenje

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(1)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Na početku sjedinite sve začine tako da napravite miks začina. Zatim usolite prase, pa miks začina utrljajte u meso sa obe strane. Nasecite krompir, a potom i njega začinite uljem i solju. Skinite kožu sa slanine i iseckajte slaninu na krupne kocke. U pleh stavite krompir, nalijte vodom, dodajte slaninu, a potom stavite prase preko svega. Napunjen pleh ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni i ostavite da se peče 15-20 minuta na ovoj temperaturi, pa potom temperaturu smanjite na 150 stepeni.

S vremena na vreme prase izvadite iz rerne i premazujte medom.

Sos: Prethodno iseckani peršun dodajte svim ostalim sastojcima za sos i sve to dobro promešajte.

Prijatno!