Praseće pečenje

Praseće pečenje
Težina pripremeSrednje
Priprema20 min
Kuvanje40 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Na početku sjedinite sve začine tako da napravite miks začina. Zatim usolite prase, pa miks začina utrljajte u meso sa obe strane. Nasecite krompir, a potom i njega začinite uljem i solju. Skinite kožu sa slanine i iseckajte slaninu na krupne kocke. U pleh stavite krompir, nalijte vodom, dodajte slaninu, a potom stavite prase preko svega. Napunjen pleh ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni i ostavite da se peče 15-20 minuta na ovoj temperaturi, pa potom temperaturu smanjite na 150 stepeni.

    S vremena na vreme prase izvadite iz rerne i premazujte medom.

    Sos: Prethodno iseckani peršun dodajte svim ostalim sastojcima za sos i sve to dobro promešajte.

    Prijatno!