
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za potaž:
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | |
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | |
Šargarepa Šargarepa | 100 g g | |
So So | 1 prstohvat prstohvat | |
Leblebija Leblebija | 500 g g | |
Voda Voda | 1 l l |
Potrebni sastojci za majonez:
Sok od leblebije Sok od leblebije | 100 ml ml | |
Sok od limuna Sok od limuna | 2 supene kašike supena kašika | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | |
So So | 2 prstohvat prstohvat |
Potrebni sastojci za tofu:
Dimljeni tofu sir Dimljeni tofu sir | 180 g g | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | |
Peršun Peršun | 10 g g | |
Kora limuna Kora limuna | 0,5 | |
Aceto balzamika Aceto balzamika | 2 supene kašike supena kašika | |
Senf Senf | 1 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPotaž od leblebija
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Crni luk isecite na kockice i sotirajte na suncokretovom ulju, uz prstohvat soli. Iseckajte beli luk i dodajte ga u šerpicu, kao i šargarepu iseckanu na kockice, a zatim dodajte i kuvanu leblebiju i sve lepo promešajte i zalijte vodom. Kada potaž proključa, smanjite vatru na minimum i pustite da se sve polako kuva oko 30 minuta.
Preostali sok od leblebija sačuvajte i koristite za majonez. Dodajte malo limunovog soka, zatim i suncokretovo ulje, dva prstohvata soli i sve lepo sjedinite uz pomoć ručnog miksera.
Tofu sir isecite na kocke i propržite na malo suncokretovog ulja. Dodajte kašičicu senfa, izrendanu koru od pola limuna i aceto balsamico pred sam kraj prženja, a zatim dodajte i sitno seckani peršun.
Potaž izblendajte uz pomoć štapnog miksera i gotovo jelo servirajte uz tofu sir i majonez.
Prijatno!