Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Potaž od leblebija

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za potaž:

Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk3 čena čen
Šargarepa Šargarepa100 g g
So So1 prstohvat prstohvat
Leblebija Leblebija500 g g
Voda Voda1 l l

Potrebni sastojci za majonez:

Sok od leblebije Sok od leblebije100 ml ml
Sok od limuna Sok od limuna2 supene kašike supena kašika
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 supene kašike supena kašika
So So2 prstohvat prstohvat

Potrebni sastojci za tofu:

Dimljeni tofu sir Dimljeni tofu sir180 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 supene kašike supena kašika
Peršun Peršun10 g g
Kora limuna Kora limuna0,5
Aceto balzamika Aceto balzamika2 supene kašike supena kašika
Senf Senf1 kafene kašičice kafena kašičica

Potaž od leblebija

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(36)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Crni luk isecite na kockice i sotirajte na suncokretovom ulju, uz prstohvat soli. Iseckajte beli luk i dodajte ga u šerpicu, kao i šargarepu iseckanu na kockice, a zatim dodajte i kuvanu leblebiju i sve lepo promešajte i zalijte vodom. Kada potaž proključa, smanjite vatru na minimum i pustite da se sve polako kuva oko 30 minuta.

Preostali sok od leblebija sačuvajte i koristite za majonez. Dodajte malo limunovog soka, zatim i suncokretovo ulje, dva prstohvata soli i sve lepo sjedinite uz pomoć ručnog miksera.

Tofu sir isecite na kocke i propržite na malo suncokretovog ulja. Dodajte kašičicu senfa, izrendanu koru od pola limuna i aceto balsamico pred sam kraj prženja, a zatim dodajte i sitno seckani peršun.

Potaž izblendajte uz pomoć štapnog miksera i gotovo jelo servirajte uz tofu sir i majonez.

Prijatno!