
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | |
Karfiol Karfiol | 450 g g | |
Mleko Mleko | 500 ml ml | |
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka | 250 ml ml | |
Pileći bujon Pileći bujon | 250 ml ml | |
Lešnik Lešnik | 200 g g | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPotaž od karfiola sa lešnikom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Isecite crni luk. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i ubacite crni luk unutra. Luk posolite i redovno mešajte kako ne bi potamneo. Pripremite karfiol tako što ćete prvo odvojiti cvetove, a zatim i stabljike od cvetova. Stabljike isecite na tanke režnjeve i ubacite u šerpicu sa lukom, sotirajući ih oko 5 minuta. Cvetove usitnite i ubacite u šerpicu. Kada karfiol bude gotov, u šerpicu sipajte pileći bujon, mleko i neutralnu pavlaku. Kada potaž proključa, ostavite ga da ključa lagano oko 15 minuta, a zatim sve izblendajte i vratite ponovo u šerpicu. Dodajte lešnik i pustite da se kuva još 15 minuta. Posolite, pobiberite i još jednom izblendajte potaž.
Servirajte i uživajte!
Prijatno!