Proces pripreme:
Potaž od karfiola sa lešnikom
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 glavica crni luk
- 2 supene kašike suncokretovo ulje
- 450 g karfiol
- 500 ml mleko
- 250 ml neutralna pavlaka
- 250 ml pileći bujon
- 200 g lešnik
- so
- biber
Priprema
Isecite crni luk. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i ubacite crni luk unutra. Luk posolite i redovno mešajte kako ne bi potamneo. Pripremite karfiol tako što ćete prvo odvojiti cvetove, a zatim i stabljike od cvetova. Stabljike isecite na tanke režnjeve i ubacite u šerpicu sa lukom, sotirajući ih oko 5 minuta. Cvetove usitnite i ubacite u šerpicu. Kada karfiol bude gotov, u šerpicu sipajte pileći bujon, mleko i neutralnu pavlaku. Kada potaž proključa, ostavite ga da ključa lagano oko 15 minuta, a zatim sve izblendajte i vratite ponovo u šerpicu. Dodajte lešnik i pustite da se kuva još 15 minuta. Posolite, pobiberite i još jednom izblendajte potaž.
Servirajte i uživajte!
Prijatno!