Potaž od karfiola sa lešnikom

Potaž od karfiola sa lešnikom
Težina pripremeSrednje
Priprema15 min
Kuvanje35 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Isecite crni luk. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i ubacite crni luk unutra. Luk posolite i redovno mešajte kako ne bi potamneo. Pripremite karfiol tako što ćete prvo odvojiti cvetove, a zatim i stabljike od cvetova. Stabljike isecite na tanke režnjeve i ubacite u šerpicu sa lukom, sotirajući ih oko 5 minuta. Cvetove usitnite i ubacite u šerpicu. Kada karfiol bude gotov, u šerpicu sipajte pileći bujon, mleko i neutralnu pavlaku. Kada potaž proključa, ostavite ga da ključa lagano oko 15 minuta, a zatim sve izblendajte i vratite ponovo u šerpicu. Dodajte lešnik i pustite da se kuva još 15 minuta. Posolite, pobiberite i još jednom izblendajte potaž.

    Servirajte i uživajte!

    Prijatno!