Potaž od karfiola sa lešnikom

Potaž od karfiola sa lešnikom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 35 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   glavica crni luk
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 450   g karfiol
    • 500   ml mleko
    • 250   ml neutralna pavlaka
    • 250   ml pileći bujon
    • 200   g lešnik
    •   so
    •   biber

Priprema

    Proces pripreme:

    Isecite crni luk. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i ubacite crni luk unutra. Luk posolite i redovno mešajte kako ne bi potamneo. Pripremite karfiol tako što ćete prvo odvojiti cvetove, a zatim i stabljike od cvetova. Stabljike isecite na tanke režnjeve i ubacite u šerpicu sa lukom, sotirajući ih oko 5 minuta. Cvetove usitnite i ubacite u šerpicu. Kada karfiol bude gotov, u šerpicu sipajte pileći bujon, mleko i neutralnu pavlaku. Kada potaž proključa, ostavite ga da ključa lagano oko 15 minuta, a zatim sve izblendajte i vratite ponovo u šerpicu. Dodajte lešnik i pustite da se kuva još 15 minuta. Posolite, pobiberite i još jednom izblendajte potaž.

    Servirajte i uživajte!

    Prijatno!