Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Potaž od karfiola sa lešnikom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 supene kašike supena kašika
Karfiol Karfiol450 g g
Mleko Mleko500 ml ml
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka250 ml ml
Pileći bujon Pileći bujon250 ml ml
Lešnik Lešnik200 g g
So So
Biber Biber

Potaž od karfiola sa lešnikom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(34)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Isecite crni luk. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i ubacite crni luk unutra. Luk posolite i redovno mešajte kako ne bi potamneo. Pripremite karfiol tako što ćete prvo odvojiti cvetove, a zatim i stabljike od cvetova. Stabljike isecite na tanke režnjeve i ubacite u šerpicu sa lukom, sotirajući ih oko 5 minuta. Cvetove usitnite i ubacite u šerpicu. Kada karfiol bude gotov, u šerpicu sipajte pileći bujon, mleko i neutralnu pavlaku. Kada potaž proključa, ostavite ga da ključa lagano oko 15 minuta, a zatim sve izblendajte i vratite ponovo u šerpicu. Dodajte lešnik i pustite da se kuva još 15 minuta. Posolite, pobiberite i još jednom izblendajte potaž.

Servirajte i uživajte!

Prijatno!