
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za potaž:
Muskatna bundeva Muskatna bundeva | 800 g g | |
Slanina Slanina | 200 g g | |
Crveni luk Crveni luk | 2 glavice glavica | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
Belo vino Belo vino | 5 dl dl | |
Voda Voda | 1 l l | |
Majčina dušica Majčina dušica | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Kim Kim | 10 g g | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje |
Potrebni sastojci za krutone:
Tost hleb Tost hleb | 2 kriški kriški | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPotaž od bundeve i slanine sa krutonima
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Isecite crveni luk i prodinstajte ga na dobroj zagrejanoj šerpi sa maslinovim uljem.
Isecite beli luk i majčinu dušicu i dodajte u šerpu. Promešajte sve zajedno. Dodajte lovorov list.
Isecite slaninu na manje komade, odvojivši prvo deo sa kožom koji nećemo koristiti. Dodajte u šerpu i kratko dinstajte. Kada slanina i luk promene boju u svetlo braon, dodajte belo vino. Pre samog dodavanja bundeve, iz šerpice izvadite lovorov list.
Bundevu isecite na komadiće i dodajte u šerpicu. Nalijte sve sa vodom, dodavši i kim, koji možete sam samleti. Kada potaž proključa, ostavite da se kuva još jedno desetak minuta. Zatim, uz pomoć štapnog miksera, ispasirajte potaž i, po potrebi, začinite ga sa malo soli i bibera.
Hleb za krutone pripremite tako što ćete ga iseći na kockice, odstranivši koricu sa njega. U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte isečeni hleb, so i biber. Propržite ih i prebacite u činijicu.
Potaž servirajte u činijici, sa malo krutona i dekorisan prema vašim željama.
Prijatno!