Potaž od bundeve i slanine sa krutonima

Potaž od bundeve i slanine sa krutonima
Težina pripremeSrednje
Priprema40 min
Kuvanje25 min

Priprema

    Priprema:

    Isecite crveni luk i prodinstajte ga na dobroj zagrejanoj šerpi sa maslinovim uljem.

    Isecite beli luk i majčinu dušicu i dodajte u šerpu. Promešajte sve zajedno. Dodajte lovorov list.

    Isecite slaninu na manje komade, odvojivši prvo deo sa kožom koji nećemo koristiti. Dodajte u šerpu i kratko dinstajte. Kada slanina i luk promene boju u svetlo braon, dodajte belo vino. Pre samog dodavanja bundeve, iz šerpice izvadite lovorov list.

    Bundevu isecite na komadiće i dodajte u šerpicu. Nalijte sve sa vodom, dodavši i kim, koji možete sam samleti. Kada potaž proključa, ostavite da se kuva još jedno desetak minuta. Zatim, uz pomoć štapnog miksera, ispasirajte potaž i, po potrebi, začinite ga sa malo soli i bibera.

    Hleb za krutone pripremite tako što ćete ga iseći na kockice, odstranivši koricu sa njega. U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte isečeni hleb, so i biber. Propržite ih i prebacite u činijicu.

    Potaž servirajte u činijici, sa malo krutona i dekorisan prema vašim željama.

    Prijatno!