Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Potaž od bundeve i slanine sa krutonima

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za potaž:

Muskatna bundeva Muskatna bundeva800 g g
Slanina Slanina200 g g
Crveni luk Crveni luk2 glavice glavica
Beli luk Beli luk2 čena čen
Belo vino Belo vino5 dl dl
Voda Voda1 l l
Majčina dušica Majčina dušica
Lovorov list Lovorov list
Kim Kim10 g g
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje

Potrebni sastojci za krutone:

Tost hleb Tost hleb2 kriški kriški
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje1 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber

Potaž od bundeve i slanine sa krutonima

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:05 h
(3)

Proces pripreme

Priprema:

Isecite crveni luk i prodinstajte ga na dobroj zagrejanoj šerpi sa maslinovim uljem.

Isecite beli luk i majčinu dušicu i dodajte u šerpu. Promešajte sve zajedno. Dodajte lovorov list.

Isecite slaninu na manje komade, odvojivši prvo deo sa kožom koji nećemo koristiti. Dodajte u šerpu i kratko dinstajte. Kada slanina i luk promene boju u svetlo braon, dodajte belo vino. Pre samog dodavanja bundeve, iz šerpice izvadite lovorov list.

Bundevu isecite na komadiće i dodajte u šerpicu. Nalijte sve sa vodom, dodavši i kim, koji možete sam samleti. Kada potaž proključa, ostavite da se kuva još jedno desetak minuta. Zatim, uz pomoć štapnog miksera, ispasirajte potaž i, po potrebi, začinite ga sa malo soli i bibera.

Hleb za krutone pripremite tako što ćete ga iseći na kockice, odstranivši koricu sa njega. U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte isečeni hleb, so i biber. Propržite ih i prebacite u činijicu.

Potaž servirajte u činijici, sa malo krutona i dekorisan prema vašim željama.

Prijatno!