
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći file Pileći file | 500 g g | ||
Belo brašno Belo brašno | 100 g g | ||
Prezle Prezle | 300 g g | ||
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 l l | ||
Zamrznuti pomfrit Zamrznuti pomfrit | 500 g g | ||
Kečap Kečap | |||
Majonez Majonez | |||
So So |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPohovano belo meso
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Piletinu isecite na tračice. U tri različite posude sipajte: brašno, prezle i jaja. Viljuškom razmutite jaja. U međuvremenu, zagrejte ulje na tiganju. Kada završite sa mućenjem jaja, pređite na pohovanje piletine. Piletinu u tračicama posolite, promešajte i panirajte prvo u brašno, pa u jaja, pa onda u prezle, a potom u zagrejano ulje. Ponavljajte proces za svaku tračicu piletine. Svako parče piletine se prži od 3 do 4 minuta, sa obe strane. Uz piletinu, pravimo i pomfrit. U zagrejano ulje stavite zamrznuti pomfrit i ispržite ga, a onda i posolite. Po želji, servirajte uz majonez ili kečap.
Prijatno!