Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pohovano belo meso

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileći file Pileći file500 g g
Belo brašno Belo brašno100 g g
Prezle Prezle300 g g
Jaja Jaja2 kom. kom.
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 l l
Zamrznuti pomfrit Zamrznuti pomfrit500 g g
Kečap Kečap
Majonez Majonez
So So

Pohovano belo meso

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

20 min
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Piletinu isecite na tračice. U tri različite posude sipajte: brašno, prezle i jaja. Viljuškom razmutite jaja. U međuvremenu, zagrejte ulje na tiganju. Kada završite sa mućenjem jaja, pređite na pohovanje piletine. Piletinu u tračicama posolite, promešajte i panirajte prvo u brašno, pa u jaja, pa onda u prezle, a potom u zagrejano ulje. Ponavljajte proces za svaku tračicu piletine. Svako parče piletine se prži od 3 do 4 minuta, sa obe strane. Uz piletinu, pravimo i pomfrit. U zagrejano ulje stavite zamrznuti pomfrit i ispržite ga, a onda i posolite. Po želji, servirajte uz majonez ili kečap.

Prijatno!