Pohovano belo meso

Pohovano belo meso image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 10 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 500   g pileći file
    • 100   g belo brašno
    • 300   g prezle
    • 2   kom. jaja
    • 1   l suncokretovo ulje
    • 500   g zamrznuti pomfrit
    •   kečap
    •   majonez
    •   so

Priprema

    Priprema:

    Piletinu isecite na tračice. U tri različite posude sipajte: brašno, prezle i jaja. Viljuškom razmutite jaja. U međuvremenu, zagrejte ulje na tiganju. Kada završite sa mućenjem jaja, pređite na pohovanje piletine. Piletinu u tračicama posolite, promešajte i panirajte prvo u brašno, pa u jaja, pa onda u prezle, a potom u zagrejano ulje. Ponavljajte proces za svaku tračicu piletine. Svako parče piletine se prži od 3 do 4 minuta, sa obe strane. Uz piletinu, pravimo i pomfrit. U zagrejano ulje stavite zamrznuti pomfrit i ispržite ga, a onda i posolite. Po želji, servirajte uz majonez ili kečap.

    Prijatno!