
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći file Pileći file | 500 g g | |
Belo brašno Belo brašno | 100 g g | |
Prezle Prezle | 300 g g | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 l l | |
Zamrznuti pomfrit Zamrznuti pomfrit | 500 g g | |
Kečap Kečap | ||
Majonez Majonez | ||
So So |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPohovano belo meso
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Piletinu isecite na tračice. U tri različite posude sipajte: brašno, prezle i jaja. Viljuškom razmutite jaja. U međuvremenu, zagrejte ulje na tiganju. Kada završite sa mućenjem jaja, pređite na pohovanje piletine. Piletinu u tračicama posolite, promešajte i panirajte prvo u brašno, pa u jaja, pa onda u prezle, a potom u zagrejano ulje. Ponavljajte proces za svaku tračicu piletine. Svako parče piletine se prži od 3 do 4 minuta, sa obe strane. Uz piletinu, pravimo i pomfrit. U zagrejano ulje stavite zamrznuti pomfrit i ispržite ga, a onda i posolite. Po želji, servirajte uz majonez ili kečap.
Prijatno!