Pohovani batak u sosu od jogurta i mirođije

Pohovani batak u sosu od jogurta i mirođije image
Težina pripreme Srednje
Priprema 30 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za marinadu:

    • 750   ml jogurt
    • 50   g đumbir
    • 1   prstohvat so
    • 2   supene kašike med
    • 1   kafena kašičica beli luk
  • Potrebni sastojci za batake:

    • 4   kom. pileći batak
    • 2   kom. jaja
    • 100   g belo brašno
    • 100   g kornfleks
    • 300   ml suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za preliv:

    • 250   ml jogurt
    • 15   g mirođija
    • 2   prstohvat so

Priprema

    Proces pripreme:

    Napravite marinadu od jogurta, đumbira, soli, meda i belog luka u granulama. Sa bataka skinite kožu i potom ih ubacite u marinadu u kojoj je potrebno da odstoje minimum sat vremena. Mariniranu piletinu pohujte u brašnu, jajima i korn fleksu. Pohovane batake pržite na ulju.

    Preliv: Svežu mirođiju iseckajte što sitnije, potom je dodajte jogurtu, a zatim dodajte i so. Sjedinite sve sastojke.

    Prijatno!