Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pohovani batak u sosu od jogurta i mirođije

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za marinadu:

Jogurt Jogurt750 ml ml
Đumbir Đumbir50 g g
So So1 prstohvat prstohvat
Med Med2 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk1 kafene kašičice kafena kašičica

Potrebni sastojci za batake:

Pileći batak Pileći batak4 kom. kom.
Jaja Jaja2 kom. kom.
Belo brašno Belo brašno100 g g
Kornfleks Kornfleks100 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje300 ml ml

Potrebni sastojci za preliv:

Jogurt Jogurt250 ml ml
Mirođija Mirođija15 g g
So So2 prstohvat prstohvat

Pohovani batak u sosu od jogurta i mirođije

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:30 h
(7)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Napravite marinadu od jogurta, đumbira, soli, meda i belog luka u granulama. Sa bataka skinite kožu i potom ih ubacite u marinadu u kojoj je potrebno da odstoje minimum sat vremena. Mariniranu piletinu pohujte u brašnu, jajima i korn fleksu. Pohovane batake pržite na ulju.

Preliv: Svežu mirođiju iseckajte što sitnije, potom je dodajte jogurtu, a zatim dodajte i so. Sjedinite sve sastojke.

Prijatno!