Pohovane teleće šnicle sa krompir salatom

Pohovane teleće šnicle sa krompir salatom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 2   kom. teleće šnicle
    • 2   kom. jaja
    • 100   g belo brašno
    • 200   g prezle
    • 150   g maslac
    • 300   g crveni krompir
    • 100   g slanina
    • 20   ml jabukovo sirće
    • 20   g senf
    • 1   glavica crveni luk
    • 2   čena beli luk
    •   peršun
    • 1   supena kašika šećer
    •   suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Teleće šniclu dobro istanjite, začinite i panirajte dva puta. U tiganju prvo zagrejte ulje i zatim dodajte puter. Šnicle pržite na umerenoj vatri, sa obe strane, uz konstantno prelivanje zagrejanom masnoćom.

    Operite krompir i isecite ga na jednake kocke, a zatim skuvajte u slanoj vodi. Kada krompir bude gotov, procedite ga i ostavite u šerpida se ohladi. Ispržite seckanu slaninu u tiganju, izvadite je na tanjir a u isti tiganj sipajte jabukovo sirće, šećer, senf i seckani beli luk. Krompir prebacite u činiju, zatim sipajte sos, dodajte slaninu i sitno seckani crveni luk i peršun. Začinite i uživajte!

    Prijatno!