Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pohovane teleće šnicle sa krompir salatom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Teleće šnicle Teleće šnicle2 kom. kom.
Jaja Jaja2 kom. kom.
Belo brašno Belo brašno100 g g
Prezle Prezle200 g g
Maslac Maslac150 g g
Crveni krompir Crveni krompir300 g g
Slanina Slanina100 g g
Jabukovo sirće Jabukovo sirće20 ml ml
Senf Senf20 g g
Crveni luk Crveni luk1 glavice glavica
Beli luk Beli luk2 čena čen
Peršun Peršun
Šećer Šećer1 supene kašike supena kašika
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
So So
Biber Biber

Pohovane teleće šnicle sa krompir salatom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

35 min
(7)

Proces pripreme

Priprema:

Teleće šniclu dobro istanjite, začinite i panirajte dva puta. U tiganju prvo zagrejte ulje i zatim dodajte puter. Šnicle pržite na umerenoj vatri, sa obe strane, uz konstantno prelivanje zagrejanom masnoćom.

Operite krompir i isecite ga na jednake kocke, a zatim skuvajte u slanoj vodi. Kada krompir bude gotov, procedite ga i ostavite u šerpida se ohladi. Ispržite seckanu slaninu u tiganju, izvadite je na tanjir a u isti tiganj sipajte jabukovo sirće, šećer, senf i seckani beli luk. Krompir prebacite u činiju, zatim sipajte sos, dodajte slaninu i sitno seckani crveni luk i peršun. Začinite i uživajte!

Prijatno!