
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Teleće šnicle Teleće šnicle | 2 kom. kom. | ||
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | ||
Belo brašno Belo brašno | 100 g g | ||
Prezle Prezle | 200 g g | ||
Maslac Maslac | 150 g g | ||
Crveni krompir Crveni krompir | 300 g g | ||
Slanina Slanina | 100 g g | ||
Jabukovo sirće Jabukovo sirće | 20 ml ml | ||
Senf Senf | 20 g g | ||
Crveni luk Crveni luk | 1 glavice glavica | ||
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | ||
Peršun Peršun | |||
Šećer Šećer | 1 supene kašike supena kašika | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | |||
So So | |||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPohovane teleće šnicle sa krompir salatom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Teleće šniclu dobro istanjite, začinite i panirajte dva puta. U tiganju prvo zagrejte ulje i zatim dodajte puter. Šnicle pržite na umerenoj vatri, sa obe strane, uz konstantno prelivanje zagrejanom masnoćom.
Operite krompir i isecite ga na jednake kocke, a zatim skuvajte u slanoj vodi. Kada krompir bude gotov, procedite ga i ostavite u šerpida se ohladi. Ispržite seckanu slaninu u tiganju, izvadite je na tanjir a u isti tiganj sipajte jabukovo sirće, šećer, senf i seckani beli luk. Krompir prebacite u činiju, zatim sipajte sos, dodajte slaninu i sitno seckani crveni luk i peršun. Začinite i uživajte!
Prijatno!