
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Teleće šnicle Teleće šnicle | 2 kom. kom. | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Belo brašno Belo brašno | 100 g g | |
Prezle Prezle | 200 g g | |
Maslac Maslac | 150 g g | |
Crveni krompir Crveni krompir | 300 g g | |
Slanina Slanina | 100 g g | |
Jabukovo sirće Jabukovo sirće | 20 ml ml | |
Senf Senf | 20 g g | |
Crveni luk Crveni luk | 1 glavice glavica | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
Peršun Peršun | ||
Šećer Šećer | 1 supene kašike supena kašika | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | ||
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPohovane teleće šnicle sa krompir salatom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Teleće šniclu dobro istanjite, začinite i panirajte dva puta. U tiganju prvo zagrejte ulje i zatim dodajte puter. Šnicle pržite na umerenoj vatri, sa obe strane, uz konstantno prelivanje zagrejanom masnoćom.
Operite krompir i isecite ga na jednake kocke, a zatim skuvajte u slanoj vodi. Kada krompir bude gotov, procedite ga i ostavite u šerpida se ohladi. Ispržite seckanu slaninu u tiganju, izvadite je na tanjir a u isti tiganj sipajte jabukovo sirće, šećer, senf i seckani beli luk. Krompir prebacite u činiju, zatim sipajte sos, dodajte slaninu i sitno seckani crveni luk i peršun. Začinite i uživajte!
Prijatno!