Podvarak od svežeg kupusa

Podvarak od svežeg kupusa image
Težina pripreme Srednje
Priprema 1:30 h
Kuvanje 1:10 h

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   glavica kupus
    • 600   g pileća krilca
    • 1   glavica crni luk
    • 2   kom. šargarepa
    • 1   kom. paradajz
    • 3   čena beli luk
    • 1   dl vinsko sirće
    • 5   dl voda
    • 1   supena kašika mlevena slatka paprika
    •   suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Kupus izrendajte na isti način kao da pravite kupus salatu. Posolite ga i prelijte vinskim sirćetom, a zatim suncokretovim uljem. Dobijenu salatu promešajte i stiskajte kako bi kupus što pre omekšao.

    U secku usitnite crni luk i šargarepu, pa ih stavite na zagrejano ulje da se izdinstaju. Posolite ih i pobiberite.

    Krilca pripremite tako što ćete ih iseći na dva dela, a zatim posoliti i pobiberiti.

    Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte im kupus. Prodinstajte sve, dodajte paradajz isečen na kockice i slatku začinsku papriku. Promešajte i dodajte krilca tako što ćete ih ravnomerno rasporediti.

    Iseckajte beli luk, dodajte ga jelu i nalijte vodu koliko da pređe preko kupusa. Poklopite i ostavite da se krčka 40 minuta. Nakon toga podvarak stavite u rernu na 200 stepeni, 20 do 30 minuta.

    Prijatno!