Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Podvarak od svežeg kupusa

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Kupus Kupus1 glavice glavica
Pileća krilca Pileća krilca600 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Paradajz Paradajz1 kom. kom.
Beli luk Beli luk3 čena čen
Vinsko sirće Vinsko sirće1 dl dl
Voda Voda5 dl dl
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 supene kašike supena kašika
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
So So
Biber Biber

Podvarak od svežeg kupusa

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

2:40 h
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Kupus izrendajte na isti način kao da pravite kupus salatu. Posolite ga i prelijte vinskim sirćetom, a zatim suncokretovim uljem. Dobijenu salatu promešajte i stiskajte kako bi kupus što pre omekšao.

U secku usitnite crni luk i šargarepu, pa ih stavite na zagrejano ulje da se izdinstaju. Posolite ih i pobiberite.

Krilca pripremite tako što ćete ih iseći na dva dela, a zatim posoliti i pobiberiti.

Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte im kupus. Prodinstajte sve, dodajte paradajz isečen na kockice i slatku začinsku papriku. Promešajte i dodajte krilca tako što ćete ih ravnomerno rasporediti.

Iseckajte beli luk, dodajte ga jelu i nalijte vodu koliko da pređe preko kupusa. Poklopite i ostavite da se krčka 40 minuta. Nakon toga podvarak stavite u rernu na 200 stepeni, 20 do 30 minuta.

Prijatno!