Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pita sa mesom i pivom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Usitnjeno svinjsko meso Usitnjeno svinjsko meso500 g g
Crni luk Crni luk150 g g
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika20 g g
Beli luk Beli luk2 čena čen
Pivo Pivo1 limenka limenka
Kore za pitu Kore za pitu1 pakovanja pakovanje
Gauda sir Gauda sir200 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Pita sa mesom i pivom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(6)

Proces pripreme

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i dinstatajte ga na ulju u tiganju. Dodajte usitnjeno meso i seckani beli luk. Začinite sa slatkom začinskom paprikom, biberom i solju i nastavite sa dinstanjem. U podmazan pleh stavite prvo tri kore, fil od mesa i malo rendanog sira.

Potom stavite dve kore pa ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil.

Na kraju stavite dve kore, isecite pitu na kocke i prelijte pivom. Pecite u rerni na 200 C 20 minuta. Pred kraj pospite pitu sa ostatkom kačkavalja i vratite u rernu da se zapeče.

Prijatno!