Piletina sa pečenim paprikama i pirinčem

Piletina sa pečenim paprikama i pirinčem image
Težina pripreme Srednje
Priprema 1 h
Kuvanje 45 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 3   kom. pileći batak i karabatak
    • 200   g pirinač dugog zrna
    •   praziluk
    •   bosiljak
    • 100   g celer
    • 2   kom. šargarepa
    • 200   ml sos od paradajza
    • 4   - 5   kom. pečena paprika
    • 2   kafene kašičice mlevena slatka paprika
    •   peršun
    •   suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber
    • 1   kafena kašičica kari

Priprema

    Priprema:

    Stavite ulje da se zagreje. Odvojite batak i karabatak. Meso začinite sa solju, biberom, karijem i bosiljkom. Promešajte i umasirajte začine u meso. Meso ispržite sa jedne i sa druge strane par minuta, da porumeni.

    Izvadite piletinu iz ulja i stavite je u pekač. Izrendajte celer i šargarepu i ubacite u ulje. Praziluk iseckajte i dodajte u ulje. Dodajte i iseckane pečene paprike. Zatim, dodajte pirinač. Potom dodajte slatku začinsku papriku. Kuvajte samo dok se pirinač i paprika ne zagreju. Dodajte paradajiz sos i čekajte da provri. Povrće sipajte preko piletine. Blago pobiberite. Zatim stavite u rernu na 200° C 45 minuta.

    Kada je jelo gotovo pospite ga svežim peršunom.

    Prijatno!