
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak | 3 kom. kom. | |
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna | 200 g g | |
Praziluk Praziluk | ||
Bosiljak Bosiljak | ||
Celer Celer | 100 g g | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Sos od paradajza Sos od paradajza | 200 ml ml | |
Pečena paprika Pečena paprika | 4 - 5 kom. kom. | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 2 kafene kašičice kafena kašičica | |
Peršun Peršun | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | ||
So So | ||
Biber Biber | ||
Kari Kari | 1 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiletina sa pečenim paprikama i pirinčem
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Stavite ulje da se zagreje. Odvojite batak i karabatak. Meso začinite sa solju, biberom, karijem i bosiljkom. Promešajte i umasirajte začine u meso. Meso ispržite sa jedne i sa druge strane par minuta, da porumeni.
Izvadite piletinu iz ulja i stavite je u pekač. Izrendajte celer i šargarepu i ubacite u ulje. Praziluk iseckajte i dodajte u ulje. Dodajte i iseckane pečene paprike. Zatim, dodajte pirinač. Potom dodajte slatku začinsku papriku. Kuvajte samo dok se pirinač i paprika ne zagreju. Dodajte paradajiz sos i čekajte da provri. Povrće sipajte preko piletine. Blago pobiberite. Zatim stavite u rernu na 200° C 45 minuta.
Kada je jelo gotovo pospite ga svežim peršunom.
Prijatno!