Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Piletina sa pečenim paprikama i pirinčem

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak3 kom. kom.
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna200 g g
Praziluk Praziluk
Bosiljak Bosiljak
Celer Celer100 g g
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Sos od paradajza Sos od paradajza200 ml ml
Pečena paprika Pečena paprika4 - 5 kom. kom.
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika2 kafene kašičice kafena kašičica
Peršun Peršun
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
So So
Biber Biber
Kari Kari1 kafene kašičice kafena kašičica

Piletina sa pečenim paprikama i pirinčem

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:45 h
(7)

Proces pripreme

Priprema:

Stavite ulje da se zagreje. Odvojite batak i karabatak. Meso začinite sa solju, biberom, karijem i bosiljkom. Promešajte i umasirajte začine u meso. Meso ispržite sa jedne i sa druge strane par minuta, da porumeni.

Izvadite piletinu iz ulja i stavite je u pekač. Izrendajte celer i šargarepu i ubacite u ulje. Praziluk iseckajte i dodajte u ulje. Dodajte i iseckane pečene paprike. Zatim, dodajte pirinač. Potom dodajte slatku začinsku papriku. Kuvajte samo dok se pirinač i paprika ne zagreju. Dodajte paradajiz sos i čekajte da provri. Povrće sipajte preko piletine. Blago pobiberite. Zatim stavite u rernu na 200° C 45 minuta.

Kada je jelo gotovo pospite ga svežim peršunom.

Prijatno!