
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak | 3 kom. kom. | |
Crni luk Crni luk | 3 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Peršun Peršun | ||
Miks začina Miks začina | 1 supene kašike supena kašika | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 2 supene kašike supena kašika | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | ||
Voda Voda | 2 dl dl | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Pšenični griz Pšenični griz | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPileći paprikaš sa knedlama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pileće batake odvojiti od karabataka. Posloliti i pobiberiti. Meso staviti u već zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.
Izvaditi meso i u šerpu sipati iseckani luk, šargarepu, koren peršuna i beli luk. U prodinstano povrće dodati slatku začinsku papriku i mešavinu začina.
Vratiti piletinu, naliti vodu i ostaviti da se kuva. Za to vreme pripremiti smesu za knedle.
U činiji umutiti dva jaja, kašičicu soli i malo bibera. Zatim dodati pšenični griz i dobro promešati.
Kada je piletina skoro skuvana, kašikom praviti knedle i ubaciti ih u paprikaš. Ostaviti da se krčka još 5 minuta.
Prijatno!