Pileći paprikaš sa knedlama

Pileći paprikaš sa knedlama

Težina pripremeSrednje
Priprema25 min
Kuvanje15 min

Priprema

    Priprema:

    Pileće batake odvojiti od karabataka. Posloliti i pobiberiti. Meso staviti u već zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.

    Izvaditi meso i u šerpu sipati iseckani luk, šargarepu, koren peršuna i beli luk. U prodinstano povrće dodati slatku začinsku papriku i mešavinu začina.

    Vratiti piletinu, naliti vodu i ostaviti da se kuva. Za to vreme pripremiti smesu za knedle.

    U činiji umutiti dva jaja, kašičicu soli i malo bibera. Zatim dodati pšenični griz i dobro promešati.

    Kada je piletina skoro skuvana, kašikom praviti knedle i ubaciti ih u paprikaš. Ostaviti da se krčka još 5 minuta.

    Prijatno!

Povezani recepti