
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak | 3 kom. kom. | ||
Crni luk Crni luk | 3 glavice glavica | ||
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | ||
Peršun Peršun | |||
Miks začina Miks začina | 1 supene kašike supena kašika | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 2 supene kašike supena kašika | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | |||
Voda Voda | 2 dl dl | ||
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | ||
Pšenični griz Pšenični griz | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPileći paprikaš sa knedlama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pileće batake odvojiti od karabataka. Posloliti i pobiberiti. Meso staviti u već zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.
Izvaditi meso i u šerpu sipati iseckani luk, šargarepu, koren peršuna i beli luk. U prodinstano povrće dodati slatku začinsku papriku i mešavinu začina.
Vratiti piletinu, naliti vodu i ostaviti da se kuva. Za to vreme pripremiti smesu za knedle.
U činiji umutiti dva jaja, kašičicu soli i malo bibera. Zatim dodati pšenični griz i dobro promešati.
Kada je piletina skoro skuvana, kašikom praviti knedle i ubaciti ih u paprikaš. Ostaviti da se krčka još 5 minuta.
Prijatno!