Pileći batak u sosu od paradajza i sira

Pileći batak u sosu od paradajza i sira image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

2 osobe
    • 2   kom. pileći batak
    • 1   glavica crni luk
    • 1   kom. šargarepa
    • 2   konzerve paradajz
    •   so
    •   biber
    • 1   kafena kašičica bosiljak
    • 2   supene kašike ulje
    • 100   g beli sir

Priprema

    Priprema:

    Izvaditi kost iz bataka i iseći ga na sitnije komade. Začiniti. U tiganj staviti batak i pržiti 3-4 minuta. Dodati crni luk sečen na kolutove i rendanu šargarepu. Pržiti 2-3 minuta. Nakon toga dodati paradajz iz konzerve, zatim bosiljak, so i biber.

    Ukoliko je umak kiseo, dodati malo šećera. Kuvati 20 minuta uz povremeno mešanje. Na samom kraju pre serviranja staviti beli kravlji sir preko mesa i posuti bosiljak i staviti svež peršun.