Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pileći batak u sosu od paradajza i sira

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Pileći batak Pileći batak2 kom. kom.
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Paradajz Paradajz2 konzerve konzerva
So So
Biber Biber
Bosiljak Bosiljak1 kafene kašičice kafena kašičica
Ulje Ulje2 supene kašike supena kašika
Beli sir Beli sir100 g g

Pileći batak u sosu od paradajza i sira

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Izvaditi kost iz bataka i iseći ga na sitnije komade. Začiniti. U tiganj staviti batak i pržiti 3-4 minuta. Dodati crni luk sečen na kolutove i rendanu šargarepu. Pržiti 2-3 minuta. Nakon toga dodati paradajz iz konzerve, zatim bosiljak, so i biber.

Ukoliko je umak kiseo, dodati malo šećera. Kuvati 20 minuta uz povremeno mešanje. Na samom kraju pre serviranja staviti beli kravlji sir preko mesa i posuti bosiljak i staviti svež peršun.