Pileća čorba

Pileća čorba image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 500   g pileći file
    • 2   glavice crni luk
    • 2   kom. šargarepa
    • 2   kom. krompir
    • 0,5   čaše mleko
    • 2   kom. jaja
    • 1,5   l voda
    • 1   veza mladi luk
    • 125   g spanać
    •   so
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Luk, šargarepu, piletinu i krompir iseckajte na kockice. U šerpi zagrejte ulje. Prodinstajte luk, potom dodajte piletinu i zatim i šargarepu. Na kraju dodajte i krompir. Prodinstajte, nalijte vodom i pustite da čorbica proključa. Proključalu čorbu začinite sa suvim začinima, potom dodajte mešavinu mleka i jaja. Na samom kraju, kada čorbicu isključite, dodajte bebi spanać i mladi luk.

    Prijatno!